Condensatievocht

Doorslaand vocht en opstijgend vocht komt veel voor in woningen. Samen met condensatievocht is het een van de boosdoeners voor een hoge luchtvochtigheid in huis. Een hoge luchtvochtigheid met vele negatieve gevolgen, waaronder meer schimmels en bacteriƫn in huis en een minder prettig leefklimaat. Om condensatievocht te voorkomen is het belangrijk om te zorgen voor volop ventilatie in de woning. Ongeacht of het zomer of winter is moet het raam dus open! Doe je dat niet dan zal je te maken krijgen met alle negatieve gevolgen van condensatievocht.

Hoe ontstaat condensatievocht ontstaat

Er zit altijd vocht in de lucht om ons heen. Als de lucht afkoelt dan verandert dit vocht in druppels water. Eigenlijk is condensvorming niet te voorkomen. We koken in huis en we wassen onszelf in de badkamer. Ook geven we de planten water en ademen we vochtige lucht uit. En dit condensatievocht zal op koude oppervlaktes terecht komen. Het is eigenlijk niet te voorkomen.

Vochtbestrijding condensatievocht met ventilatie

Door voldoende te ventileren in de woning zal je minder last hebben van condensatievocht. Ook door gebruik te maken van een droger in plaats van de was op te hangen zal er minder vocht in het huis zijn. Natuurlijk moet de slang dan wel naar buiten gaan of moet de condens opgevangen worden. Ook bij het douchen en het koken kun je maatregelen treffen om de vochtige lucht af te zuigen. In de keuken gebeurt dit met een afzuigkap. In de badkamer kun je ook gebruik maken van een mechanische afzuiging.

Nu een vochtbestrijder inhuren? En wat zijn de kosten?

Hoeveel ben je kwijt aan een vochtbestrijder uit jouw regio? Gebruik onze offerte service en vergelijk offertes van vochtspecialisten. Kies vervolgens voor de beste deal om te besparen op de kosten die je moet maken. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Een andere oplossing: vochtvreters

Je kunt ook gebruik gaan maken van vochtvreters in de vochtige ruimtes. De vochtvreter zal al het vocht absorberen en opvangen. Als je de ruimtes echter goed ventileert dan zal dit niet nodig zijn. Ga naar pagina vochtvreters.

Gratis offertes

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om zo het aanbod te vergelijken. Je bent niet alleen goedkoper uit maar voorkomt ook veel hoofdpijn omdat je voor een goed en betrouwbaar bedrijf kunt kiezen. Ga naar pagina offertes voor meer informatie.