Doorslaand vocht

Een van de vochtproblemen welke er zijn in ons land is doorslaand vocht. Daarnaast heb je nog optrekkend vocht, condensatievocht en opstijgend vocht. Ook in de kruipruimte kun je vochtproblemen hebben en de kelder. Meestal is het echter doorslaand vocht waar de huizen in Nederland last van hebben. Vocht in je huis is schadelijk voor je gezondheid. Lees er alles over op pagina gezondheidsklachten.

Nu een vochtbestrijder inhuren? En wat zijn de kosten?

Hoeveel ben je kwijt aan een vochtbestrijder uit jouw regio? Gebruik onze offerte service en vergelijk offertes van vochtspecialisten. Kies vervolgens voor de beste deal om te besparen op de kosten die je moet maken. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Wat is doorslaand vocht?

Vooral oudere huizen of huizen met schade aan de buitenkant krijgen last van doorslaand vocht. De schade aan de buitenkant kan zelfs ontstaan zijn door een klimop plant. Daarnaast kan natuurlijk een botsing de oorzaak zijn van een scheur of is deze spontaan ontstaan. Als je een goede buitenmuur hebt met het juiste voegwerk dan zal je minder snel van doorslaand vocht last hebben. Wat kost het? Dat lees je op pagina kosten vochtbestrijder.

Doorslaand vocht ontstaat door sneeuw, hagel en regen. Zeker harde slagregen is slecht voor de buitenmuren van een huis. De bescherming van de muur verdwijnt en het vocht trekt de muren in. Zowel aan de buitenkant en aan de binnenkant van de muur ontstaat er dan schade.

Hoe voorkom je doorslaand vocht?

Er zijn verschillende manieren om doorslaand vocht te lijf te gaan. Het aanbrengen van een isolerende laag aan de buitengevel is een van de beste oplossingen. De regen kan de buitenmuur niet meer aantasten en zorgt ook nog eens voor extra isolatie voor meer warmtebehoud. Het is echter wel een investering die u moet doen.

Een andere manier om uw muren te beschermen is door ze te impregneren. Het is zeer effectief. Het impregneren is het aanbrengen van een waterafstotende laag aan de woning. Het is belangrijk om de woning een keer in de tien tot vijftien jaar te doen.

Offertes aanvragen

Kom in contact met erkende vochtbestrijders. Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. Dit kun je doen op pagina vochtbestrijder offertes.