Draingoot

Een draingoot is een afvoergoot die vlak van vorm is, waardoor deze uitstekend toe te passen is in een inloopdouche. Overigens kan de draingoot ook goed buiten toegepast worden, bijvoorbeeld voor het afvoeren van vocht uit de tuin of van het terras. Er zijn veel verschillende soorten draingoten te verkrijgen in de gemiddelde bouwmarkt. Zo zijn er lange en korte exemplaren, waardoor de lengte goed aan te passen is aan bijvoorbeeld de lengte van de inloopdouche. De draingoot voorkomt dat het water uit de douche zich door de ruimte gaat verspreiden, waardoor er op den duur vochtproblemen in huis kunnen ontstaan.

Vocht in huis voorkomen

Zeker als je in huis een inloopdouche hebt is het belangrijk om goed te zorgen voor een uitweg voor het water. Een draingoot is hier de beste oplossing. De draingoot moet strategisch worden geplaatst. Dit wil zeggen dat deze zich moet bevinden daar waar het water tijdens het douchen naartoe beweegt. Het water verdwijnt dan in de draingoot en wordt afgevoerd voordat het de rest van de badkamer (of zelfs daarbuiten) bereikt. Dit helpt om vochtproblemen in huis te voorkomen. Daarnaast is het altijd verstandig om met de douchedeur dicht te douchen, zodat de damp van de douche zich niet door het huis kan verspreiden.

Verschillende soorten draingoten

Als je een draingoot in huis wilt laten plaatsen om vochtproblemen te voorkomen en het water gewoon goed af te voeren, dan heb je de keuze uit meerdere soorten draingoten. We hebben het dan niet alleen over het verschil in lengte en model, maar ook over verschillen in de uitvoering. Zo zijn er draingoten van roestvrijstaal (RVS), van kunststof en zelfs van beton. Daarnaast zijn er ook modellen met een aluminium deksel. In Nederland en Belgiƫ worden de draingoten voor in huis het meest verkocht van de merken EasyDrain en ACO.

Nu een vochtbestrijder inhuren? En wat zijn de kosten?

Hoeveel ben je kwijt aan een vochtbestrijder uit jouw regio? Gebruik onze offerte service en vergelijk offertes van vochtspecialisten. Kies vervolgens voor de beste deal om te besparen op de kosten die je moet maken. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.