Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Betonreparatie

De noodzaak van betonreparatie
Beton dat te lange tijd bloot heeft gestaan aan vocht wordt poreus. Het kan gaan scheuren met grote zichtbare scheuren, of met hele kleine haarscheurtjes die nauwelijks zichtbaar zijn. Heeft het beton teveel scheuren, dan zal het langzaamaan vocht gaan doorlaten. Dit kan flinke water- en vochtschade opleveren aan je huis.

Oppervlakkig behandelen van beton

Beton is op meerdere manieren te behandelen. Het goedkoopst is om het beton te coaten met een waterafstotende laag. Hiermee dicht je de oppervlakte van het beton af, waardoor vocht geweerd wordt. Dit is voor de korte termijn een prima oplossing. Een nadeel van deze behandeling is dat je beton dat al verzwakt is, niet steviger maakt.

Dieptebehandeling van beton

Er bestaat een methode waarbij je het beton waterdicht maakt en tegelijkertijd verstevigt. Dit is een meer kostbare methode, maar op de lange termijn zal het flink schelen in onderhoud. Oppervlakkige behandeling moet regelmatig herhaald worden, terwijl een dieptebehandeling jaren goed blijft. De water afdichtende betonproducten bevatten chemicaliën die ervoor zullen zorgen dat het beton voortaan waterdruk bestendig is vanuit alle richtingen.

De werking van water afdichtende betonproducten

De chemicaliën in water afdichtende betonproducten, zoals bijvoorbeeld Krystol, vormen in reactie met het beton lange kristallen. Deze kristallen vullen haarscheurtjes en grote scheuren. Dit kan tot grote diepte in het beton. Bij elke nieuwe aanraking met vocht zal deze reactie optreden, waardoor deze techniek ook zo lang doorwerkt. Omdat de behandeling tot in de diepte van het beton doorwerkt, is het vaak niet noodzakelijk om de muur aan beide kanten te behandelen. Dat maakt deze methode ideaal voor vochtige kelders en kruipruimtes, waar de achterzijde van de muur vaak niet te bereiken is. Het is raadzaam om de dieptebehandeling door een expert te laten doen. De muur moet namelijk eerst kaal geschuurd en gerestaureerd worden voordat je aan het werk kunt. Een precieze en stoffige klus.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten