Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Betoninjectie

Funderingen van beton en ook muren van beton werken op basis van temperatuur, vochtgehalte en droogte. Vooral bij nieuwbouwwoningen is het mogelijk dat er scheuren en naden in de betonconstructie van een woning kan ontstaan. Zie damwandafdichting. Dit kan komen door constructiefouten en ook doordat woningen te snel worden gebouwd. Als men beton mengt en stort dan kunnen er holle ruimtes en grindnesten ontstaan in de betonnen muren en fundering. Door de verkeerde verhouding van beton en grind kunnen er ruimtes ontstaan met te veel grind. Op deze plekken kan vocht doorsijpelen en kan het een gevaar zijn voor de woning. Het zal daarom het woongenot in de woning kunnen aantasten.

Hoe kan je grindnesten te lijf gaan?

Grindnesten te lijf gaan begint eerst met een goede analyse om te achterhalen waar ze precies zitten en hoe groot ze zijn. Je kan dit doen door holle ruimtes, grote scheuren en grindnesten op te sporen. Vervolgens kunnen deze openingen te lijf gegaan worden door ze te injecteren met een speciaal beton. Dit beton is afgestemd om de gaten te dichten en om te zorgen dat er geen vocht in de woning meer kan komen.

Scheuren en gaten dichten met gels

Het is mogelijk dat er in betonconstructies scheuren en gaten ontstaan. Het is belangrijk om deze zo snel als mogelijk te dichten als ze in de fundering of kelder voorkomen. De beschermende functie tegen het water zal verloren gaan waardoor er lekkages kunnen ontstaan. Ook zal er vocht in de fundering terecht komen. Het is goed om jouw woning, winkel of kantoor hier tegen te beschermen. Met het injecteren van een snel werkende hars of gel is dit uitstekend op te lossen. Het water zal daarna niet meer de constructie binnen kunnen dringen. Kleine scheuren en korte naden kun je het beste zelf repareren omdat dit in de kosten scheelt. Bij grote scheuren en naden zou de oorzaak achterhaalt moeten worden omdat het hier om een eventuele constructiefout kan gaan. Daarom kun je het beste een vochtspecialist benaderen.

Specialistenwerk!

Je begrijpt dat het uitvoeren van betoninjectie een klus is voor specialisten. Een vakman zal een analyse moeten maken om daarna op de juiste plaatsen een betoninjectie uit te voeren.

Vochtbestrijding offertes vergelijken

Vraag gratis vochtbestrijding offertes aan om zo het aanbod te vergelijken. Ga snel naar pagina offertes vergelijken.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten