Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Een aanbetaling doen voor vochtbestrijding?

Het laten verhelpen van vochtproblemen kan duur zijn. Vaak liggen er fundamentele problemen aan het vocht in je woning ten grondslag en kan de rekening enkele duizenden euro’s bedragen. Wanneer een bedrijf wordt opgedragen een grote klus uit te laten voeren, is het niet meer dan normaal dat ze om een aanbetaling vragen. Wanneer deze aanbetaling is ontvangen, zullen ze de werkzaamheden in gang zetten. Wat kun je verwachten van vochtbestrijdingsbedrijven met betrekking tot aanbetalingen en wanneer moet je op je hoede zijn?

1) Vochtbestrijding en aanbetalingen

De meeste vochtbestrijdingsbedrijven vragen geen of een kleine eerste aanbetaling. Vaak komen ze langs op een consultatie en bekijken de omvang van het probleem. Aan de hand daarvan wordt de behandelmethode en ook de rekening bepaald. Deze consultatie is vaak gratis als je besluit met het bedrijf in zee te gaan. Als je dit niet doet, dan betaal je ze alleen voor het consultatiegesprek. Ga je echter verder met hen, en je hebt een prijsopgaaf ontvangen waarmee je akkoord gaat, dan kun je een kleine aanbetaling verwachten van 5 tot 25 procent van het totaalbedrag. Soms geven ze je een minimum en kun je zelf bepalen hoeveel je aanbetaalt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het vochtbestrijdingsbedrijf op de aangegeven datum bij je op de stoep staat en jij vervolgens afhaakt. Om te voorkomen dat ze inkomsten mislopen waar ze wel op hadden gerekend is het vragen om een kleine aanbetaling niet meer dan normaal.

2) Wanneer moet je uitkijken?

In de meeste gevallen betaal je het overgebleven bedrag dat overblijft nadat de aanbetaling is afgetrokken nadat de werkzaamheden zijn voltooid. Dit is dan altijd verreweg het meeste. Dit kan omdat een vochtbestrijdingsbedrijf geen voorbereidend werk hoeft te doen voordat ze bij je op de stoep staan. Vraagt een bedrijf jou om een aanbetaling van meer dan 25 procent, dan kun je je afvragen of dit terecht is. Je zet jezelf dan in een positie waarin je veel geld hebt betaald voor diensten die nog niet zijn uitgevoerd. Een grote aanbetaling kan een indicatie zijn van financiële problemen. Het vochtbestrijdingsbedrijf is niet in staat jouw klus uit te voeren zonder daarvoor alvast een groot voorschot te hebben ontvangen. Gaat het bedrijf failliet voordat de werkzaamheden zijn voltooid, dan ben jij je geld kwijt. Ga bij twijfel dus nooit met zo’n bedrijf in zee en neem het zekere voor het onzekere.

3) Is een bedrijf financieel stabiel?

Het is natuurlijk niet mogelijk om een bedrijf te vragen om inzicht in de boekhouding voordat je een contract met ze aangaat. Je kunt wel enige zekerheid krijgen over de stabiliteit van een vochtbestrijdingsbedrijf door te kiezen voor een erkende vakman. Deze is lid van een vakvereniging en beschikt over certificeringen die hij heeft gekregen omdat het betrouwbaar is, veiligheid vooropstelt, vakmanschap verricht en kwaliteit levert. Ook de boekhouding wordt daarbij meegenomen. Hierop wordt het bedrijf ook naderhand nog gecontroleerd. Voor echte zekerheid schakel je dus een erkend vochtbestrijdingsbedrijf in. Zo weet je zeker dat je aanbetaling veilig is en dat je snel korte metten maakt met het vocht in je woning.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten