Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Grondwater problemen

Water is een vriend en een vijand van de mens. We moeten dagelijks allemaal onze hoeveelheid water drinken om goed te functioneren. Ons lichaam bestaat immers voor 70 procent uit vocht. En zeker op een warme zomerse dag is een koud glas water erg lekker.

Door wateroverlast in onze woning kan het ook onze vijand zijn. Door een te hoge vochtigheid in de woning zal er schade ontstaan aan het huis en zal het ook een negatieve werking hebben op de gezondheid. Astma, allergieën en eczeem kan allemaal komen door een te vochtige woning. Zie ook pagina gezondheidsklachten.

Hoe ontstaat vochtoverlast?

Een vochtige woning kan door verschillende oorzaken ontstaan. Vooral een gebrek aan voldoende ventilatie zorgt voor veel vochtoverlast. Echter ook grondwaterproblemen kunnen overlast bezorgen. Zie ook wat de gevolgen zijn van vochtproblemen.

Grondwater problemen bestrijden

In Nederland worden huizen gebouwd op een fundering. Deze fundering werkt vaak als een spons op het grondwater. Het is nodig om te zorgen voor waterdichte stenen in de fundering. Doe je dit niet dan kun je grondwater problemen in de kruipruimte en het huis krijgen. Het is verstandig om de muren goed impregneren om een waterdichte werking te krijgen. Zo krijgen ze alsnog een waterdichte werking. Kijk ook bij grondstabilisatie.

Ook het goed aanleggen van de tuin en de bestrating is belangrijk. Zorg dat het water goed en snel wordt afgevoerd en van de woning afstroomt.

Grondwater in de kruipruimte?

Als je een kruipruimte hebt dan is het belangrijk dat deze niet te hoog is. Het is immers een kruipruimte en hoeft daarom slechts 50 tot 75 centimeter hoog te zijn. Is de kruipruimte hoger? Vul deze dan op met goed vocht doorlatend materiaal. Denk hierbij aan schelpen of een ander isolatiemateriaal. Het is daarom ook mogelijk om isolatie voor de kruipruimte aan te schaffen.

Offertes aanvragen

Vraag gratis offertes aan en bekijk hoeveel het kost om een vochtbestrijder in te huren. Zo kun je tevens besparen op de kosten. Ga snel naar pagina offertes.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten