Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Kosten vochtbestrijding

Heb je de laatste tijd meer last van hoofdpijn, misselijkheid of kortademigheid? Dan kan dit het gevolg zijn van vocht in je woning. Vocht kan komen uit verschillende plaatsen en als je muren niet goed worden geventileerd zal het hier niet weg kunnen. Er groeit dan schimmel, insecten worden aangetrokken, ongedierte duikt op en er kunnen zelfs zwammen op je muren verschijnen. Gelukkig is vocht vaak gemakkelijk te herkennen en bestrijden, alhoewel hier wel een prijskaartje aan hangt. Hoeveel je voor vochtbestrijding betaalt, lees je hier.

De kosten

De prijs die jij betaalt voor je vochtbestrijding is afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Vocht in de woning komt voornamelijk uit het grondwater (optrekkend vocht), neerslag (doorslaand vocht) of van een gebrek aan luchtcirculatie (condensatie). Door de oorzaak van het probleem vast te stellen wordt de behandelmethode bepaald. Daarna kunnen de muren opdrogen en is er nog de schade die moet worden hersteld. De tabel die volgt geeft je een indicatie van wat er mogelijk is, inclusief de prijzen (voor btw, arbeid en materialen).

De goedkoopste optie Gemiddelde prijzen De duurste optie
Condensatievocht Doorslaand vocht Optrekkend vocht
15 ventilatieroosters plaatsen: €375 Gevelrenovatie uitvoeren 100 m2: €3000 Onderkapping plaatsen 40 strekkende meters: €6000
Muren plaatselijk verven 1 m2: €20 Muren verven 20 m2: €400 Muren verven 40 m2: €800
Schimmel verwijderen 1 m2: €50 Stuken 20 m2: €300
  Schimmel verwijderen 5 m2: €250
Totaalprijs: €400 Totaalprijs: €3450 Totaalprijs: €7350

Prijsbepalende factoren

Over het algemeen is het verhelpen van vochtproblemen prijzig. Hierna zal je er echter ook voor een lange tijd vanaf zijn. De kosten die je hebt worden bepaald door de oorzaak van het probleem, door de methode die wordt gebruikt om het te verhelpen en door de omvang van de aangerichte schade.

  • De oorzaak: het is gemakkelijker en goedkoper om condensatievocht te bestrijden. In de meeste gevallen is het plaatsen van een aantal ventilatieroosters in je woning voldoende. Is het probleem ernstiger, bijvoorbeeld als je muren grondwater opzuigen, dan zal je een flinke investering moeten maken om dit probleem te verhelpen.
  • De methode: er zijn duurdere en goedkopere methodes beschikbaar om je vocht te bestrijden. Is jouw probleem doorslaand vocht, bijvoorbeeld, dan zal je dit vrij goedkoop kunnen repareren door je gevel te laten impregneren. Is jouw gevel verouderd, dan kan het nodig zijn om deze volledig te renoveren. Hiervoor betaal je uiteraard meer. Tegelijkertijd is dit wel een permanentere oplossing en kan je gevel er weer tientallen jaren tegen.
  • De schade: nadat je muren hebben kunnen uitdrogen zal het tijd zijn om de schade te beoordelen. Schimmel laat vaak vlekken achter en door het vocht kan de pleister van je muren gevallen zijn. Soms kan een likje verf voldoende zijn maar in andere gevallen is het nodig om de muur volledig opnieuw te laten stuken.

De prijsopbouw

De manier waarop de totaalprijs voor jouw vochtbestrijding tot stand komt kan je vertellen waar je het beste geld kunt besparen. Deze prijsopbouw is natuurlijk per methode verschillend. Als je je muur laat onderkappen of je gevel laat renoveren, dan zal het grootste gedeelte van je geld gaan naar de arbeidskosten, omdat dit arbeidsintensief werk is. Dat betekent dat je op deze klussen flink kunt besparen als je ze zelf uitvoert. Of dit een goed idee is, is een tweede want dit zijn beide specialistische werkzaamheden met grote gevolgen als het niet goed wordt uitgevoerd. Materialen worden er nauwelijks gebruikt. Laat je je muren injecteren dan gaat het grootste gedeelte van je geld naar de materialen. De klus zelf is niet erg arbeidsintensief en kan snel worden voltooid. Wil je deze klus zelf gaan uitvoeren, dan zal je hier dus weinig geld mee besparen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten