Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Impregneren van de muren

Als je last hebt van muren die veel water doorlaten dan kun je voor verschillende oplossingen gaan. Je kunt bijvoorbeeld de hele buitengevel isoleren, wat overigens wel een prijzige klus is. Ook kun je kiezen om de muren te gaan impregneren. De muren krijgen in dat geval een waterafstotende laag zodat de muren geen vocht meer doorlaten. De poriën van de muren worden gevuld met een speciaal middel waardoor deze geen vocht meer kan opnemen. Het impregneren van de buitengevel kan door zowel een gevelreiniger als een vochtbestrijder uit gevoerd worden.

Hydrofoberen?

Impregneren is eigenlijk niet de juiste naam voor het proces om de vochtdoorlatendheid van de muren te stoppen. Bij impregneren laat de gevel zowel geen vloeistoffen, als geen gassen meer door. Bij het hydrofoberen van gevels worden gassen meestal nog wel doorgelaten omdat hierdoor de gevel kan ‘ademen’. Het proces heet daarom hydrofoberen: het waterafstotend maken van het pand.

Waarom muren impregneren?

In het algemeen wordt een gevel geïmpregneerd om de muren waterafstotend te maken. Zodat er geen water meer in de muren trekken. Ook wordt deze methode gebruikt om de muren schimmelwerend te maken. Doordat er in dat geval geen vocht meer in de muren kan komen, kan er ook geen schimmel meer ontstaan aan de andere kant van de muur (dus in de binnenruimtes).

Daarnaast zorgt het impregneren van de muren ook nog voor een brandvertragende werking. En zal zogenoemde ‘zure regen’ minder invloed hebben op de bakstenen. Daarom worden standbeelden meestal voorzien van zo een beschermende laag. Een ander belangrijk voordeel is dat de beschermlaag ook een werende werking tegen graffiti heeft. De muren zijn namelijk sneller schoon te maken, nadat ze geïmpregneerd zijn.

Wat kost het impregneren van de muren?

Als je muren wilt laten impregneren dan moet je rekenen op een prijs in Nederland van 7 tot 9 euro per vierkante meter.

Afhankelijk van de woning en het oppervlakte kan deze prijs trouwens hoger of lager zijn. Vraag voor een exacte prijs een offerte aan bij vochtbestrijders. Bekijk ook de kosten.

Offerte aanvragen

Kom gratis en vrijblijvend in contact met vochtbestrijders voor deskundig advies. Vraag vochtbestrijder offertes aan.

Zelf de gevel impregneren?

Natuurlijk kun je ook zelf de gevels impregneren. Het is dan belangrijk dat je het juiste materiaal en gereedschap hebt om dit op een goede manier te doen. Advies inwinnen bij de lokale bouwmarkt is een eerste stap.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten