Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Gevolgen vochtoverlast

Als je last hebt van vocht in huis dan kan dat vele vervelende gevolgen met zich meebrengen. Zo krijgen schimmels vrij spel, worden materialen, objecten en balken aangetast, is het slecht voor de gezondheid en kan er ongedierte in huis zijn. Laten we de verschillende gevolgen vochtoverlast bespreken.

Schimmels hebben vrij spel

Een op de vijf huizen in Nederland heeft last van schimmels in de woning. En het gaat dan niet alleen om oude woningen! Ook nieuwe woningen hebben last van schimmels. Teveel vocht in de woning zorgt ervoor dat schimmels zich makkelijk verspreidden.

Slecht voor materialen in de woning

Door een te vochtige woning zal ook het bouwmateriaal aan vocht worden blootgesteld. Het beton zal gaan scheuren, houten balken beginnen te rotten, verf bladert van de muur af en het behang komt naar beneden. Vocht is een grote vijand om het huis in een optimale staat te behouden. Het kan uiteindelijk zelfs de stabiliteit van een woning aantasten.

Ongedierte in huis door vochtoverlast

Een vochtig klimaat zal ongedierte als ratten en torren aantrekken. Ze zullen zich thuis voelen in een vochtige woning.

Het kan uit de hand lopen en voor permanente schade aan je woning zorgen. In zo een geval zul je de ongediertebestrijding moeten inschakelen om het ongedierte te lijf te gaan. Ook dit brengt kosten met zich mee.

Gezondheidsproblemen door de gevolgen van vochtoverlast

Zoals aangegeven krijg je door een te hoge vochtigheid schimmels in huis en ook ongedierte. Daarnaast zal te veel vocht je immuunsysteem aan kunnen tasten waardoor je last kunt krijgen van allergieën, eczemen en ademhalingsproblemen. Mensen met astma kunnen hier extra last van hebben.

Vochtbestrijder offertes aanvragen?

Vraag gratis vochtbestrijder offertes aan. Meerdere specialisten zullen vervolgens vrijblijvend contact met je opnemen voor deskundig advies. Ga naar pagina offertes aanvragen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten