Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vochtproblemen en je gezondheid

Vaak heb je het niet in de gaten, maar een huis is altijd vochtig en is een normale vochtgehalte niet iets negatiefs. Echter als de woning té vochtig wordt dan kun je verschillende problemen krijgen. Veel vocht kan de constructies van je huis, de vloer en de muren aantasten. Daarnaast kunnen vochtproblemen in slaapkamer, de kelder en de badkamer zorgen voor gezondheidsklachten. Mensen met astma of reuma hebben meer last van te veel vocht in de binnenruimtes dan mensen die deze aandoeningen niet hebben.

Hoe ontstaat er te veel vocht in huis?

Er zijn verschillende vormen vocht. Zo kan vocht van buiten door de muren de woning binnendringen en gebeurt dit meestal doordat de buitenmuren slecht zijn geïsoleerd. Hierdoor ontstaat er meestal ook schimmelvorming op de muren. Zie de prijzen voor het inschakelen van een vochtbestrijder om van dit probleem af te komen.

Condensatievocht is ook een grote boosdoener. Het vocht slaat neer op koude oppervlakten en zorgt eveneens voor schimmelvorming. Ook douchen en koken zorgt voor veel condensatievorming in de woning. Een goede ventilatie kan dit echter goed verhelpen. Het is daarom belangrijk om een goede afzuigkap en een goede mechanische afzuiging in de badkamer te hebben.

Dan is er nog optrekkend vocht. Door het hoge grondwaterpeil kun je hier snel last van hebben. Een vochtige kruipruimte zorgt ervoor dat het vocht omhoog de woning in trekt. Door de hoge luchtvochtigheid in de woning krijg je deze minder snel lekker warm en betaal je voor het stoken van de binnenruimtes. Mensen met astma hebben grotere kans op een benauwd gevoel als zij zich in deze binnenruimtes bevinden en is dit natuurlijk geen prettig gevoel. Daarnaast kan schimmelvorming en zwamvorming in de kruipruimte het hout aantasten. Kortom, vochtbestrijding is noodzakelijk als je de vochtgehaltes in de binnenruimtes van jouw woning wilt reguleren. Dit zorgt uiteindelijk voor een beter leefklimaat en zullen de binnenruimtes (vooral voor mensen met astma en reuma) aangenamer aanvoelen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten