Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Veelgestelde vragen

Vermoed jij dat je vocht in je woning hebt? Dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van jou, van je medebewoners, van je bezoekers en van je woning. Je zal ongetwijfeld vragen hebben als je vermoed dat jij een vochtprobleem hebt. Lees daarom de onderstaande veel gestelde vragen over vocht goed door.

> Waar komt mijn vocht vandaan?

Het is vaak vrij makkelijk om vast te stellen waar je vocht vandaan komt. Heb je last van optrekkend grondwater dan zie je de vochtplekken ontstaan aan de onderkant van de muren. Is er sprake van een gevel die vocht doorlaat, dan zal je tijdens neerslag vochtplekken zien ontstaan op willekeurige plaatsen aan de muur. Is er sprake van condensatievocht, dan zie je vocht op koudere plaatsen, zoals rondom je kozijnen en ramen en op de binnenmuren.

> Wat kan ik aan mijn vochtprobleem doen?

Er zijn verschillende methoden om je vochtprobleem mee op te lossen. Deze worden bepaald door waar het vocht vandaan komt. Problemen met condensatie los je op door je woning beter te ventileren. Je kunt de ramen regelmatig openzetten, je kunt ventilatieroosters plaatsen of zelfs een mechanisch ventilatiesysteem laten plaatsen. Optrekkend vocht uit het grondwater verhelp je door je muren te laten injecteren of te onderkappen. Doorslaand vocht als gevolg van een lekkende gevel kun je bestrijden door je gevel te laten impregneren of door een gevelrenovatie uit te laten voeren.

> Hoeveel kost vochtbestrijding?

Vochtbestrijding is duur. Het is echter vaak een zeer permanente oplossing voor een groot probleem. Uit het onderstaande overzicht kun je opmaken hoeveel de verschillende bestrijdingsmethodes je gemiddeld gaan kosten.

> Is vocht gevaarlijk?

Het antwoord hierop is ja. Als je vocht te lang laat zitten kun je verschillende problemen verwachten. Ten eerste zal het schade toedoen aan je muren, je stukwerk en je behang. Schimmel kan vlekken veroorzaken en er kunnen zwammen en mossen gaan groeien. Deze trekken vervolgens ongedierte aan, zoals zilvervisjes, kakkerlakken, pissebedden, muizen en ratten. Trekt het vocht je houten vloeren in, dan kan het hout kromtrekken of rotten.

Hetzelfde geldt voor de constructie van je woning. Laat je dit zitten dan is het dus mogelijk dat het hout zo beschadigt dat het breekt. Als laatste zijn er gezondheidsklachten waarmee jij en degenen in je woning te maken kunnen krijgen. Misselijkheid, hoofdpijn, braken en kortademigheid kunnen allen het gevolg zijn van vocht in huis. Mensen met astma, reuma, allergieën en artritis zullen dit bij jou thuis als erger ervaren. Vele redenen dus om jouw vochtprobleem direct aan te laten pakken door een specialist.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten