Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vochtproblemen in de kelder

Optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatievocht zijn de soorten vocht welke het meeste bestreden moeten worden. Vocht is een ware kwelgeest voor de woning en is ook zeer slecht voor de gezondheid. Ook zorgt een te vochtig huis voor een hogere energierekening dan nodig is. Het is daarom belangrijk om vocht uit de woning te weren. Je kunt zelf op zoek gaan naar oplossingen, maar natuurlijk ook een vakman inschakelen. De vochtproblemen kunnen dan in kaart gebracht worden en kan er een passende oplossing gevonden worden. Meestal komt grondwater in de kelder door openingen of omdat er geen dichting in de muren aangebracht is.

Teveel vocht?

Als je last hebt van vocht dan zal dit vaak in de kelder zijn. De kelder zit onder de grond en daardoor dichter bij het grondwater dan de rest van het huis. Vaak herken je vochtoverlast in de kelder door afbladderende verf of stucwerk. Ook kan een muffe lucht je tippen over een te hoge luchtvochtigheid in de kelder. Kijk ook op vocht in de slaapkamer en vocht in de badkamer.

Doe het goed: vochtbestrijding in de kelder

Als je een vakman inschakelt om het vocht in de kelder te bestrijden dan zal hij vaak de muren gaan injecteren. Het is geen complexe klus en kan vaak in een halve tot een hele dag uitgevoerd worden. Per vierkante meter moet je rekenen op een investering van 700 tot 2.000 euro. Het is dus niet de meest goedkope klus. Het zal echter zorgen voor een drogere woning en de stookkosten verlagen. Je kunt ook voor doe-het-zelf oplossingen kiezen. Op de lange termijn zal dit echter in de meeste gevallen niet de oplossing brengen welke je ervan verwacht.

Vakman inschakelen

Ga naar pagina offertes aanvragen om gratis en vrijblijvend in contact te komen met een vakman. Een vochtbestrijder zal je deskundig advies geven over de mogelijkheden.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten