Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Waardoor ontstaan vochtproblemen?

Houd vocht beperkt. Dagelijks gebeurt er veel in een huis waardoor er meer vocht in de woning komt. Als er teveel vocht in een woning is dan heeft dat ook nadelige gevolgen. Houd vocht beperkt is het advies om een gezonde woning en een gezond leefklimaat in huis te houden. Zorg dat vocht geen grip krijgt op je woning door schimmelvorming en andere problemen. Een gemiddeld huishouden produceert al gauw 10 liter vocht per dag. Dit zorgt voor verschillende vochtproblemen.

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht komt via de fundering en de kruipruimtes de woning in. Vooral houten vloeren en balken zullen gaan rotten. Zorg voor een goede isolatie van de kruipruimte om het optrekkende vocht een halt toe te roepen.

Koude bruggen

Als warme lucht afkoelt bij een koude vloer of muur dan ontstaat er vocht. Het gebeurt vooral bij kozijnen van metaal, vervuilde spouwmuren en betonnen draagconstructies.

Condensvorming in de woning

Iedereen moet douchen, zichzelf wassen en koken. Hierbij komt er veel condens vrij. Het hoeft echter niet te zorgen voor een vochtige woning. Het is mogelijk om met voldoende en ook goede isolatie te zorgen voor een droge woning. Lees verder op pagina condensatievorming.

Voorkom lekkage

Vocht beperkt houden in huis kun je doen door lekkages in huis te voorkomen. Controleer het dak regelmatig en ook het plafond op lekkage plekken.

Hoe herken je vocht?

Als je een muffe lucht ruikt, de was niet zo snel als normaal droogt, het behang loslaat, je schimmelplekken ziet of condens op de ramen hebt, heb je teveel vocht in huis.

Houd vocht beperkt door goed te ventileren, de was buiten op te hangen, de thermostaat niet onder de 15 graden te laten komen en volop isolatie aan te brengen. Maak de douche ook goed droog na het douchen met een doek of een trekker.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten