Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Lekkages

Lekkages komen nooit gelegen. Toch komen ze regelmatig voor. Niet alleen oude huizen, maar ook relatief recent gebouwde huizen kunnen te maken krijgen met de ongewenste nattigheid. Lekkages kunnen meerdere oorzaken hebben en er zijn ook meerdere oplossingen voor mogelijk. Vaak is een lekkage het resultaat van slecht en/of achterstallig onderhoud. Je huis moet normaal gesproken waterdicht zijn, maar muren, schoorstenen, kozijnen en vele andere plekken kunnen gemakkelijk scheuren gaan vertonen. Via deze plekken kunnen lekkages gaan optreden. Vaak zijn dit plekken die je niet iedere dag controleert. Op plekken waar het dak overgaat in de staande muren kan de conditie van het daklood bijvoorbeeld slecht zijn. Dit is dan ook een plek waar regelmatig lekkages ontstaan. Een lekkage kan ook zijn oorzaak ook vinden in grotere beschadigingen, zoals een gesprongen waterleiding of een kapotte riolering.

Lekkages zijn vaak onzichtbaar

Vaak zijn lekkages moeilijk detecteerbaar en als ze al detecteerbaar zijn is het nog niet vanzelfsprekend dat de lekkage die je hebt gevonden ook de oorspronkelijke bron van het kwaad is. Water stroomt weg, zodat een lekkage gevonden kan worden op een plek die ergens anders ligt dan de plek waar het water je huis binnendringt. De lekkages ontstaan dikwijls op plaatsen waar je ze niet goed kunt zien. Bovendien ontstaan ze vaak in kleine kiertjes, gaatjes of scheurtjes. Ze ontstaan door broosheid van een muur of kleine constructiefoutjes. Deze kleine scheurtjes kunnen echter wel grote gevolgen hebben, omdat het water wat je huis binnenkomt wel zorgt voor rotting, schimmel en ongedierte. Daarom is het belangrijk dat je je huis regelmatig controleert op lekkages. Indien je een zwakke plek hebt ontdekt, is het cruciaal dat je meteen ingrijpt en het euvel verhelpt of laat verhelpen, omdat de schade uiteindelijk vaak niet te overzien is. Er zijn genoeg manieren waarop je huis weer waterbestendig gemaakt kan worden.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten