Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Condensproblemen herkennen

Condensproblemen herkennen en oplossen
Condens ontstaat doordat vochtige warme lucht in contact komt met bijvoorbeeld een koud oppervlak. Door een te snelle afkoeling van de warme lucht, kan het zijn waterdamp niet vasthouden, waardoor er kleine druppels op het koude oppervlak ontstaan. In je huis kun je je condensproblemen herkennen aan vochtaanslag op ramen en spiegels. Verder kan het zijn dat je zwarte schimmelplekken krijgt in je muren en er een muffe lucht hangt in huis. In het ergste geval gaat je kleding stinken en schimmelen.

Vier tips om condensvorming te verminderen

Een teveel aan waterdamp in je huis is vrij gemakkelijk op te lossen door de volgende vier stappen uit te voeren:

  1. Minder waterdamp produceren, door tijdens en na het koken en douchen een afzuiger aan te zetten. Het kan schelen om je douche na gebruik droog te maken met bijvoorbeeld een trekker. Ook natte was kan je beter buiten hangen of in een droger laten drogen.
  2. Vang het teveel aan water op met bijvoorbeeld een vochtvanger met kristallen. De kristallen absorberen het teveel aan waterdamp. Je kan ook kiezen voor een elektrische ontvochtiger.
  3. Dagelijks je ramen open zetten om het huis te laten luchten is een goedkope manier van ventilatie. Er zijn ook ventilatie systemen, die je in geval van nood kunt laten installeren, maar dit is meestal niet noodzakelijk.
  4. Zorg ervoor dat uw huis nooit kouder wordt dan 15 graden Celsius. En zorg voor een goede isolatie van uw ramen en muren door dubbel glas te plaatsen en een spouwmuurisolatie aan te brengen. Daardoor verminder je het effect van temperatuurverschil tussen binnen en buiten.

Gezondheid voorop

Een vochtig huis is ongezond voor de bewoners. Teveel vocht kan chronische astma en bronchitis veroorzaken. Ook reumatische klachten worden versterkt door een te vochtige omgeving. Controleer daarom met regelmaat de vochtigheid van je huis.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten