Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Dak reinigen en impregneren

Dak reinigen en impregneren
Alle daken worden vuil. Afhankelijk van de omgeving en het klimaat, zal dat bij het ene dak heviger zijn dan bij het andere. Een slecht onderhouden dak is nadelig voor het aangezicht en vergroot het risico op waterschade in het huis. De hechting van mos en algen op je dakpannen zal de dakpannen eerder doen slijten.

Voor het impregneren eerst reinigen

Door het dak te schoon te spuiten met een hogedrukspuit, verwijder je de eerste mos en alg aanslag. Je kunt een biologisch schoonmaakmiddel toevoegen om het resultaat te versterken. Het is noodzakelijk om het dak daarna met een mos en algendoder te behandelen. Dit middel haalt de kleine resten mos en alg weg en voorkomt dat het mos heel snel weer terug groeit.

Impregneren om de waterdichtheid te vergroten

Omdat je dak na de reiniging toch al helemaal schoon is, is het een kleine moeite om de dakpannen meteen te behandelen met impregneermiddel. Hierdoor krijgen de dakpannen een vuil- en waterafstotende beschermlaag waardoor nieuw mos en alg minder gemakkelijk hecht. Bijkomend voordeel van het impregneren van je dak is dat het goed droog blijft, waardoor je dakpannen minder onderhevig zullen zijn aan vorstschade.

Een nieuwe dakcoating

Na het reinigen en impregneren van je dak, kan het zijn dat het opeens opvalt dat de kleur uit de dakpannen verdwenen is. De pannen zijn dof. Dan kun je er voor kiezen om een nieuwe coating te laten aanbrengen op je oude dakpannen. Deze coating beschermt de pannen eens te meer en is in verschillende kleuren te verkrijgen. Je kunt de pannen zelfs een heel andere kleur geven dan de oorspronkelijke kleur. De coating wordt aangebracht onder hoge druk, waardoor alle hoekjes en gaatjes opgevuld worden. Je kunt kiezen uit een normale coating, een rubber coating of een hoogglans coating. Laat je adviseren over de best passende oplossing voor jou dak.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers