Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Dakreiniging

Dakreiniging om groene aanslag te verwijderen
Nederland heeft een nat klimaat. En Nederland heeft relatief veel groen in woonwijken. Dat is de oorzaak dat Nederlandse daken snel aanslag vertonen van mos en algen. Zowel op platte daken als op puntdaken. Mos op zich kan niet heel veel kwaad. Het nadeel van mosgroei op de pannen is dat mos weer een voedingsbodem kunnen zijn voor andere plantjes. Mos houdt water vast, waardoor andere plantjes kunnen groeien. Deze plantjes groeien met de wortels in je dakpan of in je dak. Hierdoor kan flinke lekkage ontstaan. Buiten dat, is een groen dak niet zo mooi voor het aangezicht.

Hoe ga je te werk?

Het dak reinigen kun je in principe zelf, mits je de goede instrumenten en materialen hebt en niet onzeker wordt van hoogtes. Er zijn ook tal van bedrijven die je om een offerte kunt vragen. Zij kunnen je dan ook advies geven of het nodig is het dak extra te impregneren of te coaten. Het schoonmaken gebeurt over het algemeen onder hoge druk. Je moet wel een product toevoegen waardoor het mos en de algen gedood worden. Als er resten overblijven, zal de plantgroei snel weer zichtbaar zijn.

Impregneren of coaten

Als je dak volledig gereinigd is, is het aan te raden om het extra te impregneren. Impregneermiddel trekt in het dak en brengt een beschermende laag aan. Het dak wordt daardoor van binnenuit verstevigd en extra water- en vuilafstotend gemaakt. Een coating is ook mogelijk. Je hebt dan de keuze uit een normale coating, een rubber coating, of een hoogglans coating. Elk van de opties heeft zijn eigen voordelen en is in meerdere kleuren uit te voeren. Het coaten van je dak kun je beter uitbesteden aan experts. Nadat je dak volledig behandeld is, ben je weer lange tijd verzekerd van een mooi aangezicht van je huis of bedrijfspand.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers