Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Doorslaand vocht via buitenmuren

Veel oudere huizen hebben last van doorslaand vocht. Waterschade die ontstaat door doorslaand vocht kan vrij ernstig zijn. Doorslaand vocht ontstaat door regen die langdurig tegen een slecht geïsoleerde en geïmpregneerde muur slaat. Het vocht dringt door in de stenen en verzadigt de muur volledig. Op dat moment zal het vocht het pleisterwerk gaan aantasten. Dat maakt de schade zichtbaar aan de binnenzijde van het huis. Opnieuw laten pleisteren of behangen heeft op dat moment geen zin. Je zult eerst de kwaliteit van de muur aan moeten pakken, anders valt het nieuwe pleisterwerk direct weer van de muur.

Oorzaken voor doorslaande vochtschade

Doorslaand vocht is een probleem dat vrij eenvoudig te verhelpen is. Iets dat je ook gemakkelijk zelf kunt doen. De reden dat oudere buitenmuren eerder waterschade op zullen lopen, is dat ze vaak begroeid zijn met planten die het voegwerk beschadigd hebben. Ook oude schroef- en boorgaatjes nemen gemakkelijk regenwater op. Langdurige temperatuurwisselingen veroorzaken ook kleine haarscheurtjes in de stenen.

De muur beschermen tegen doorslaand vocht

De eenvoudigste manier om je muur te beschermen tegen regenwater, is deze te coaten met vochtwerende vloeistof. Dit moet je regelmatig herhalen, omdat het de kwaliteit van de muur zelf niet verbeterd. Het brengt alleen een beschermend laagje aan. Een tweede optie is om je muur te impregneren. Het beste is om voor de behandeling eerst alle voegen te herstellen en de muur aan de binnenzijde te voorzien van isolatie. Deze manier is doeltreffender dat coaten. Een complete gevelrenovatie werkt het beste om toekomstige vochtschade te voorkomen. Dit kan je over het algemeen niet zelf doen, waardoor de kosten flink op zullen lopen. Dit verdien je terug doordat het onderhoud jarenlang gemakkelijker blijft en je huis flink in waarde zal toenemen. Het laat het uiterlijk van je huis weer stralen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten