Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Doorvoer lekkage

Bij de bouw van ieder huis is het een hele klus om leidingen door het hele huis aan te leggen. Zo moeten ze ook door muren en wanden geleid worden, dit wordt doorvoeren genoemd worden. Een klus die zeer zorgvuldig en nauwkeurig geklaard worden. Helaas treden hierbij nog wel eens complicaties op. De doorvoeringen zijn dan niet goed afgedicht, waardoor het vochtdoorlatend is. Er kunnen twee vormen van lekkage optreden bij doorvoeringen, allebei rond de mantelbuis. Een type lekkage komt voor tussen deze mantelbuis en de wand, de andere lekkage treedt op tussen de leidingen, waar de mantelbuis loopt. De lekkages kunnen grote schade veroorzaken en dienen dan ook zo spoedig mogelijk nadat ze ontdekt zijn gedicht te worden.

Reparatie

Als er een doorvoer lek is, dient dit lek zo gauw mogelijk gedicht te worden. Vaak is er een fout gemaakt bij de afwerking, waardoor de doorvoer nog niet compleet gedicht is. Net als bij andere reparaties van lekkages en vochtschade kunnen gaten in de doorvoer gedicht worden door middel van injecties.

Een speciale vloeistof wordt geïnjecteerd in de ruimte die gedicht moet worden. De vloeistof verspreid zich in de te bestrijden ruimte en dicht alle gaten, scheuren en gleuven. De vloeistof wordt uiteindelijk omgezet in een waterwerende gel en uiteindelijk in een dichte massa. Omdat de vloeistof zich compleet verspreid over alle gaten, ontstaat er een vast, waterdicht blok. Dit zorgt er niet alleen voor dat de lekkage is verholpen, maar je sluit hiermee ook de kans uit dat er opnieuw een lekkage zal ontstaan.

Schadevrij

Door op tijd in de grijpen in het geval van een lekkage, bespaar je jezelf een hoop onnodige schade, irritatie en geld. Vochtschade is namelijk een hardnekkige vorm van schade. Het zorgt er onder andere voor dat schimmels zich kunnen vestigen en verspreiden in de muren van je huis.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten