Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Draingoot

Een draingoot is een afvoergoot die vlak van vorm is, waardoor deze uitstekend toe te passen is in een inloopdouche. Overigens kan de draingoot ook goed buiten toegepast worden, bijvoorbeeld voor het afvoeren van vocht uit de tuin of van het terras. Er zijn veel verschillende soorten draingoten te verkrijgen in de gemiddelde bouwmarkt. Zo zijn er lange en korte exemplaren, waardoor de lengte goed aan te passen is aan bijvoorbeeld de lengte van de inloopdouche. De draingoot voorkomt dat het water uit de douche zich door de ruimte gaat verspreiden, waardoor er op den duur vochtproblemen in huis kunnen ontstaan.

Vocht in huis voorkomen

Zeker als je in huis een inloopdouche hebt is het belangrijk om goed te zorgen voor een uitweg voor het water. Een draingoot is hier de beste oplossing. De draingoot moet strategisch worden geplaatst. Dit wil zeggen dat deze zich moet bevinden daar waar het water tijdens het douchen naartoe beweegt. Het water verdwijnt dan in de draingoot en wordt afgevoerd voordat het de rest van de badkamer (of zelfs daarbuiten) bereikt. Dit helpt om vochtproblemen in huis te voorkomen. Daarnaast is het altijd verstandig om met de douchedeur dicht te douchen, zodat de damp van de douche zich niet door het huis kan verspreiden.

Verschillende soorten draingoten

Als je een draingoot in huis wilt laten plaatsen om vochtproblemen te voorkomen en het water gewoon goed af te voeren, dan heb je de keuze uit meerdere soorten draingoten. We hebben het dan niet alleen over het verschil in lengte en model, maar ook over verschillen in de uitvoering. Zo zijn er draingoten van roestvrijstaal (RVS), van kunststof en zelfs van beton. Daarnaast zijn er ook modellen met een aluminium deksel. In Nederland en België worden de draingoten voor in huis het meest verkocht van de merken EasyDrain en ACO.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten