Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Gevel beschermen

De uitstraling van een huis wordt in eerste oogopslag bepaald door de gevel. En de gevel beschermt het huis tegen invloeden van buitenaf. Schade aan de gevel vermindert de waarde van het pand. Daarom is het belangrijk om de gevel goed te onderhouden, te herstellen en te beschermen.

Reinigen en impregneren

Gevelonderhoud is in eerste instantie gemakkelijk zelf te doen. Met een hogedruk reiniger en water kun je gemakkelijk kleine schade door begroeiing verwijderen. Roet en verfresten verwijder je door chemicaliën toe te voegen. In het ergste geval kun je kiezen voor zandstralen van je gevel. Als de gevel naar tevredenheid schoon is, is het verstandig om de gevel direct te impregneren. Dit zorgt ervoor dat toekomstig vuil gemakkelijker te verwijderen is en de waterdichtheid van de gevel beter wordt.

Gevelrenovatie bij te grote schade

Als reinigen niet langer de oplossing is, omdat de gevel slechte voegen heeft, of een flink aantal scheuren, kan het raadzaam zijn om de gevel te laten renoveren. Renoveren kan bestaan uit vervangen van kapotte stenen, het opvullen van scheuren, de voegen en metselmortel vernieuwen en de lateien vervangen. Het tijdig herstellen van schade voorkomt vaak grotere problemen. Scheurtjes die zijn oorzaak vonden in vorst zijn gemakkelijk te vullen. Doe je dit niet, dan zal hier water in blijven zitten, wat bij vorst opnieuw bevriest. Water dat bevriest, zet uit, waardoor de scheur steeds groter zal worden. Na een grondige renovatie is het gebruikelijk om de voegen te laten vervangen. Er zijn een aantal verschillende manieren om te voegen. Om te zorgen dat het aangezicht van het pand mooi blijft, is het verstandig om dit door een expert te laten doen. Daardoor blijven de voegen gelijk er uit zien. Ook na een gevenrenovatie is het verstandig om de gevel te impregneren met een doorzichtige waterafstotende laag.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers