Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Gevel herstellen

Vochtschade aan je gevel geven je huis geen mooi aanzicht. Daarom wil je deze schade zo snel mogelijk herstellen. De vochtplekken die op je gevel te zien zijn, zijn het resultaat van doorslaand vocht. De aangebrachte gevelstenen (of gevelbepleistering) zijn aangetast en zijn tevens de oorzaak van het probleem. De bekleding van je gevel kan geen vocht meer afstoten, hierdoor absorbeert het neerslag en/of ander vocht, waardoor de gevel wordt aangetast. De schade aan je gevel maakt het huis kwetsbaarder voor aanvullende schade. Hoe langer je wacht met het repareren, hoe meer schade er zal ontstaan en hoe kwetsbaarder je huis wordt. Je huis heeft er dus baat bij dat de gevel zo snel mogelijk hersteld wordt.

Bestrijding

Er zijn meerdere manieren om je gevel te beschermen tegen vochtschade en om de opgelopen vochtschade te herstellen. Deze herstelwerkzaamheden zijn over het algemeen niet heel prijzig. Zowel het impregneren van de gevel als het bekleden van de buitenmuur zijn opties die het huis een beter aanzicht geven.

Impregnatie wordt ook wel hydrofuge genoemd en is een techniek waarbij een coating wordt aangebracht op de muur. De coating is niet zichtbaar en zorgt ervoor dat de gevel van je huis uitdroogt. Begrijpelijkerwijs is de coating waterafstotend, waardoor je zeker weet dat je gevel geen water meer zal absorberen. Het materiaal van de coating is speciaal samengesteld om muren waterdicht te maken. Het is een vloeistof die in alle gaten en scheuren ‘kruipt’ en zo alle vochtdoorlatende plekken vult. De muur wordt zodoende een voor vocht ondoordringbaar oppervlak. Niet alle muren zijn geschikt voor deze methode, dit zijn voornamelijk muren die al zijn afgewerkt met ander materiaal.

Het bekleden van de gevel heeft twee voordelen: Je kunt de muur een andere look geven, zodat hij beter aansluit bij de uitstraling van je huis en met de bekleding is het mogelijk om een extra isolatielaag aan te brengen.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers