Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Gevel impregneren

De gevel van een pand of woning is erg belangrijk voor het aangezicht. Op het moment dat een gevel erg begroeid is met klimop of andere planten, zal de kwaliteit van de gevel daaronder te lijden hebben. Na de jaarlijkse snoei, of als besloten wordt de plantengroei te verwijderen, zie je pas de schade die is aangebracht. Ook bijvoorbeeld graffiti en zure regen eisen zijn tol aan de kwaliteit van de gevel. Daarom is regelmatig onderhoud noodzakelijk. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met de juiste materialen, kun je het prima zelf doen.

Allereerst reinigen

Voordat je je gevel daadwerkelijk gaat versterken, moet je de gevel eerst reinigen. Bij een lichte aanslag door alg, mos en planten, volstaat een stoomreiniging met water. Dit gebeurt onder hoge druk. Zijn er plekken met oude verf of roet aanwezig op je gevel, dan kun je chemisch reinigen, door een speciaal schoonmaakmiddel aan de stoomreiniger toe te voegen. Graffiti, schimmels en ernstige vochtschade zijn het best te verwijderen door de gevel te zandstralen.

En dan impregneren

Je kunt er voor kiezen om slechts een coating aan te brengen aan de buitenkant van je gevel. Je spuit of schildert dan een doorzichtige water- en vuilafstotende laag op je gevel. In veel gevallen is het echter beter om de gevel te impregneren. Impregnatiemiddel trekt veel meer in de gevel, in plaats van dat het er alleen op gestreken wordt. Je maakt je gevel niet alleen maar waterdicht, maar je verstevigt ook het voegwerk en eventuele betonnen stukken. Beschadigd voegwerk moet vooraf gerestaureerd worden. Kleine stukjes kun je zelf proberen te herstellen, maar voegen is best secuur en gespecialiseerd werk. Om te voorkomen dat je de plek altijd blijft zien, kun je hier beter een professional voor inschakelen. Gedegen onderhoud verhoogt het woongenot.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers