Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Gevel voegen

Als de gevel van je pand er niet meer zo goed uitziet en er bijvoorbeeld gaten zijn gevallen in het voegwerk, is het een goed idee om daar eens naar te laten kijken. Slecht of afgebrokkeld voegwerk kan mogelijk voor verdere schade zorgen. Om dat te voorkomen kan je het voegwerk laten herstellen.

Voegwerk: waarom belangrijk?

Het voegwerk van een pand is letterlijk het cement van het pand. Het bindt samen en het ondersteunt. Scheuren of gaten in het voegwerk zijn dan ook oorzaken van verdere schade juist omdat het voegwerk zo’n wezenlijk onderdeel van het pand is. Mogelijke schade die ontstaan kan door slechte voegen zijn: vorstschade, vochtschade en mos- of algengroei. Er op tijd bij zijn kan juist verdere schade, zoals schimmelvorming of lekkage, voorkomen.

Werkwijze voegwerk

Oude voegen worden eerst uitgehakt of weggeslepen waarna de voegen stofvrij gemaakt worden. Zo is alles weer schoon voordat de nieuwe voegen aangebracht worden. Hierdoor hechtten de nieuwe voegen zich ook beter. Bij het verwijderen van de voegen komt vaak heel veel stof vrij wat ook overlast kan veroorzaken. Hierom hebben sommige bedrijven netten aan hun steigers neergehangen die het meeste stof opvangen. Zo is er minder overlast en is ook het opruimen een stuk makkelijker.

Keuzemogelijkheden voegwerk

Er is keuze uit verschillende soorten voegwerk, elk met hun eigen kleur en structuur. Hierdoor is er voor elk pand wel de juiste en bijpassende soort te vinden. Hierdoor verschillen de prijzen van het voegwerk omdat elke voegsoort zijn eigen prijs heeft. De uitstraling van een pand wordt voor een groot deel door het voegwerk bepaald: een bijpassende voeg is dus van groot belang. De nieuwe voegen beschermen je pand weer tegen schade. Én, ook niet onbelangrijk, je pand ziet er weer mooi en opgeknapt uit.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers