Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Gevelonderhoud

Een slordige gevel heeft een waarde verlagende werking op de taxatieprijs van je huis. Daar wegen de kosten van gevelonderhoud eigenlijk niet tegenop. Daarom is het slim om je gevel regelmatig te controleren of scheuren en barsten. Bekijk of het voegwerk en het gebruikte cement nog functioneel zijn. Zo niet, onderneem dan op tijd actie. Een slechte gevel heeft vaak lekkage door doorslaand vocht tot gevolg, waardoor je onderhoudskosten alleen maar sterk op zullen lopen als je de klus uitstelt.

Herstellen en reinigen

Oneffenheden, scheuren, beschadiging en overmatige beplanting moeten eerst verwijderd en gerestaureerd worden voordat je verdere actie onderneemt. In scheurtjes en slechte voegen blijft water staan in de herfst en winter. Als het stevig gaat vriezen, zet dit water uit, wat de scheuren zal vergroten. Hete zon en UV in de zomer maakt dat de muur nog meer gaat indrogen, wat ook niet goed is voor scheuren. Als je alles goed weggewerkt hebt, kun je de gevel gaan reinigen of zandstralen. Daarmee werk je alle aanslag en vlekken volledig weg.

Water- en vuilafstotend maken

Door middel van het impregneren of coaten van de gevel, verbeter je de kwaliteit van de stenen, het beton of het hout. Welke methode je kiest is afhankelijk van het type ondergrond je hebt en wat je doel en budget is. Met een coating leg je een waterdichte laag aan op de buitenkant van de gevel. Hierdoor zal nieuw vuil en aanslag in de toekomst beter te verwijderen zijn en voorkom je lekkage door doorslaand vocht. Met impregneren verstevig je ook de binnenkant van de muur. Het beton en de voegen worden weer wat sterker en de gevel wordt net als bij coaten meer water- en vuilafstotend. Niet elk product is even geschikt voor elke ondergrond. Laat je daarom goed informeren voordat je begint met het grote onderhoud.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers