Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Gevelreiniging

Als je de aanslag van je gevel wilt verwijderen, zijn er meerdere methoden om dit uit te voeren. Afhankelijk van de het type en de heftigheid van de schade, kies je voor de methode die in je situatie het meest geschikt is. Je kunt reinigen met stoom, chemisch reinigen of zandstralen. Gemiddeld betaal je voor een gevelreiniging tussen de 5 euro en 15 euro per vierkante meter.

Stoomreinigen, chemisch reinigen of zandstralen

Stoomreinigen is de meest eenvoudige en minst invasieve methode. Deze methode is alleen geschikt bij kleine oppervlakkige schade, zoals aanslag van planten en mos. Door middel van een hoge drukspuit wordt er stoom over de gevel gespoten, waardoor vuil loslaat. Bij een chemische reiniging is er schoonmaakmiddel toegevoegd aan de stoom. Deze methode is geschikt voor het verwijderen van roet en verfresten. Het restwater wordt opgevangen en gerecycled. Zandstralen wordt gedaan bij grotere schade en zware vervuiling. Water wordt aangelengd met fijn zand, waarmee de gevel bespoten wordt.

Nabehandeling van de gevel

Als je je gevel goed gereinigd hebt, is het slim om de oppervlakte meteen te impregneren. Dit beschermt je gevel tegen nieuwe schadelijke invloeden zoals zure regen en temperatuurschommelingen. Ook bijvoorbeeld graffiti is gemakkelijker te verwijderen van een geïmpregneerde muur, dan van een onbehandelde muur. Impregneren kost tussen de 6 en 15 euro per m2. Als je je gevel regelmatig schoonmaakt en opnieuw impregneert, verminder je het risico van doorslaand vocht naar de binnenmuren drastisch. Dit voorkomt waterschade in je huis. Een goed onderhouden gevel gaat langer mee, de voegen blijven beter en het zorgt voor een goede uitstraling van je huis. Een slecht onderhouden gevel zal de waarde van het huis drastisch doen dalen. Daarbij vallen de kosten die je maakt voor een regelmatig onderhoud in het niet.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers