Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Gevelrenovatie

Onder gevelrenovatie worden vaak meerdere werkzaamheden verstaan. Zo is er het vervangen van voegwerk waarbij de voegen opnieuw aangebracht worden. Ook vallen diverse schoonmaakwerkzaamheden, zoals het laten zandstralen of stoomcleanen van je gevel, hieronder.

Gevelrenovatie is van groot belang om je gevel schoon en stevig te houden maar is ook nodig voor het voorkomen van vochtschade. Zo kan er vochtschade ontstaan door kapot en afgebrokkeld voegwerk. Niet alleen ziet afgebrokkeld voegwerk er slecht uit maar het kan ook de nodige schade opleveren.

Gevelrenovatie: voegwerk en impregneren

Één van de belangrijkste onderdelen van gevelrenovatie is voegwerk. Beschadigde voegen zien er vaak lelijk uit maar kunnen ook andere schade veroorzaken, zoals vochtschade, mos- en algengroei of vorstschade. Ook wanneer er scheuren zijn ontstaan is voegwerk van groot belang. De oude voegen worden er eerst uitgekrabd, dan wordt er grondig gereinigd waarbij de gevel ook stofvrij wordt gemaakt. Wanneer de gevel weer droog is worden de nieuwe voegen aangebracht. Voor het metselwerk is vaak keuze uit verschillende structuren en kleuren zodat je kunt kiezen wat het best bij je pand past. Impregneren is het waterafstotend maken van een pand. Meestal gebeurt dit na een reiniging.

De officiële naam hiervoor is hydrofoberen. De gevel laat niet langer vloeistoffen door maar nog wel gassen. Bij daadwerkelijk impregneren gebeurt dit laatste ook niet. Het is echter belangrijk dat de gevel kan blijven ‘ademen.’

Gevelrenovatie: schoonmaakmethodes

Onder gevelrenovatie vallen ook verschillende schoonmaakmethodes. Zo kan je een pand laten zandstralen of stoomcleanen. De keuze voor een bepaalde methode hangt af van een aantal factoren. Zo is stoomcleanen geschikt voor een matig vervuilde gevel en ook voor monumentale panden terwijl zandstralen vooral geschikt is voor zeer zware vervuiling of de verwijdering van graffiti. Zandstralen is een grondiger maar ook agressievere methode waarbij de gevel mogelijk beschadigd kan raken.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers