Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Gevolgen van vochtproblemen

Vochtproblemen in huis kunnen diverse gevolgen teweeg brengen. Het ene gevolg is vanzelfsprekend ernstiger dan het andere, maar uiteraard zijn alle gevolgen op zijn minst hinderlijk. Het is dan ook in alle gevallen belangrijk om het vochtprobleem op een zo kort mogelijke termijn te verhelpen. Eén van de gevolgen van vochtproblemen is de groei van schimmels. Schimmels zijn eigenlijk kleine plantjes die ook zonder daglicht in leven blijven. Deze schimmels kunnen ook worden gezien als kleine paddenstoelen, die dus alleen op vochtige plekken groeien. Deze schimmels hebben een negatief effect op de gezondheid.

Andere gevolgen van vochtproblemen

Een ander belangrijk gevolg is het aantasten van het materiaal. Hierbij valt op de eerste plaats natuurlijk te denken aan stucwerk, pleisterwerk, behang en verf, maar ook de onderliggende laag raakt ernstig beschadigd. Het gaat hier dan vaak om hout of beton. Het vervangen van bouwmaterialen is uiteraard zeer kostbaar. Zorg daarom bij de eerste kenmerken al voor een oplossing. Een vooral heel onhygiënisch gevolg van vochtproblemen is wel de overlast van insecten. Ongedierte vind je het meest in vochtige ruimten, dus ook bij jou in huis als je last hebt van vochtproblemen. Het gaat vaak om insecten zoals pissebedden en zilvervisjes. De energierekening wordt er ook niet veel aantrekkelijker van als he vochtproblemen in huis hebt. Als je vochtgehalte in huis 10% is, dan wordt de energierekening al dubbel zo hoog over een jaar gezien.

Gevolgen van vochtproblemen voor de gezondheid

Onder de gevolgen van vochtproblemen zijn ook gezondheidsklachten te vinden, en dit is natuurlijk wel een zeer ernstig gevolg. Vocht kan het immuunsysteem ernstig verzwakken, kan ademhalingsproblemen, reuma, chronische luchtwegaandoeningen en allergieën veroorzaken. Juist omdat het risico bestaat dat het vocht blijvende schade aan de gezondheid veroorzaakt is het dus zaak om snel in actie te komen als je merkt dat er een vochtprobleem in huis bestaat.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten