Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Hoe kies je een vochtbestrijdingsbedrijf?

Vermoed je dat jij vochtproblemen hebt in je woning, dan kun je het beste direct actie ondernemen. Vochtige muren trekken ongedierte aan, kunnen gezondheidsklachten veroorzaken, zullen je woning beschadigen en hebben vaak een fundamenteel probleem ten grondslag. Het is beter om een specialist in te schakelen dan om het probleem zelf te proberen te verhelpen. Er zijn tegenwoordig vergevorderde methodes waarmee vocht permanent kan worden tegengehouden en deze staan ter beschikking van de goede vochtbestrijdingsbedrijven. Maar hoe vind je de juiste kandidaat?

Doe marktonderzoek

Ga ten eerste eens kijken welke bedrijven er beschikbaar zijn voor het verhelpen van jouw vochtprobleem. Het beste zoek je deze zo dicht mogelijk bij jou in de buurt, zodat ze op de hoogte zijn van eventuele plaatselijke problemen met grondwater en je de voorrijkosten kunt besparen. Deze bedrijven kun je vervolgens met elkaar vergelijken op een aantal punten.

  • Kwaliteit: het is belangrijk dat je een vakman in huis haalt en of jij te maken hebt met een specialist of een kwakzalver is vrij gemakkelijk te achterhalen. Lees ten eerste de klantenrecensies door want hier kun je veel van leren. Kijk ook hoe het bedrijf omgaat met klachten. Vervolgens zoek je naar certificeringen, keurmerken en een aansluiting bij een vakvereniging. Het bedrijf moet aan strenge eisen voldoen met betrekking tot veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en klantenservice om deze te behalen. Ze zullen ze dan ook duidelijk op hun website vermelden. Een erkend vochtbestrijdingsbedrijf is duurder, maar moet ook aan vele eisen voldoen om zich erkend te mogen noemen. Ook dit is een goede indicatie van kwaliteit.
  • Dienstverlening: wat krijg je van het bedrijf en welke methoden hebben ze beschikbaar? Zal er een vertegenwoordiger langskomen om je probleem te bekijken? Beschikt het bedrijf over de laatste vochtbestrijdingsmethoden? Welke andere diensten bieden ze aan? Dit zijn allemaal vragen die je kunt stellen om te achterhalen hoe klantvriendelijk en behulpzaam het bedrijf in kwestie is.
  • Garantieregeling: het laten behandelen van je muren voor problemen met vocht is duur en jij hebt natuurlijk wel enige garantie nodig dat de methode die gebruikt wordt ook daadwerkelijk effectief is. Zoek daarom altijd naar de garantieregeling en zorg ervoor dat deze voldoende is. Ben je dan achteraf niet tevreden of is het probleem niet opgelost, dan kun je altijd contact opnemen met het bedrijf voor een gratis consultatie of reparatie.
  • De prijs: natuurlijk is ook de prijs niet onbelangrijk. Een lage prijs is echter niet altijd de beste optie. De verhouding tussen de prijs en de bovenstaande andere criteria is veel belangrijker. Het is de bedoeling dat je uiteindelijk het bedrijf kiest waarvan je voor de laagste prijs de meeste diensten ontvangt.

Het beste bedrijf voor jou

Nadat je bovenstaande criteria hebt toegepast zal je ongetwijfeld één of een paar favoriete bedrijven hebben vastgesteld. Hier neem je vervolgens contact mee op en vraag je om langs te komen. Zorg dat dit er niet te veel zijn, want op 6 consultaties zit je niet te wachten. Het bedrijf dat je het meest aanstaat, die de beste oplossing biedt en voor de juiste prijs is vervolgens jouw eerste keuze.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten