Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Horizontale vochtwering

Omdat een huis op aarde gebouwd is, is het zeer kwetsbaar voor het opnemen van vocht. De grond wordt nat na regenbuien en het huis staat dus op een natte ondergrond. Het is belangrijk dat er huis bestand is tegen de vochtige ondergrond en dat het vocht niet wordt opgenomen door de muren van het huis. Dit maakt het huis namelijk kwetsbaar, onder meer door schimmelvorming op de muren. Naast het feit dat het schadelijk is voor de muren, is schimmelvorming onhygiënisch en slecht voor de je gezondheid. Behalve de schimmels is er dus niemand die baat heeft bij vocht in de muren. Mocht er toch vocht in je muren zitten, dan is het zaak om dit zo snel mogelijk te behandelen. Het vocht kan uit je muren geweerd worden door zowel horizontale als verticale vochtwering. Dit artikel richt zich op de horizontale vochtwering.

Verschillende mogelijkheden voor horizontale vochtwering

Afhankelijk van de situatie, kun je uit verschillende mogelijkheden voor vochtwering kiezen. Een relatief ingrijpende handelswijze is het aanbrengen van bitumen banen op de fundering van je huis. Hiervoor moet eerst een laag van de muren doorgezaagd worden. Na het toepassen van deze methode bestaat er nog steeds het gevaar dat er vochtvorming kan ontstaan in de muren. Alleen wanneer het aanbrengen van de banen zeer nauwkeurig is toegepast, is dit risico minimaal.

Een methode die over het algemeen veiliger is bij bestaande huizen is de injectiemethode. Nadat er gaten in de muur worden geboord (er moet een afstand van ongeveer 10 centimeter tussen de gaten zitten), wordt er een speciale vloeistof in de gaten geboord. De vloeistof is zo samengesteld dat hij in vloeibare vorm in alle gaten gaat zitten en na verloop van tijd vast en stevig wordt. In deze vaste vorm dicht hij de gaten. Omdat het materiaal vochtwerend is, kunnen er geen nieuwe vochtplekken ontstaan.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten