Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Kosten dak impregneren

De kosten voor een dak impregneren liggen vaak lager dan men denkt. Het laten impregneren van het dak is zeker een verstandige keuze. Impregneren houdt eigenlijk in dat het dak volledig waterafstotend wordt gemaakt. Hiermee wordt voorkomen dat er vochtproblemen ontstaan, maar daarnaast kan ook effectief worden voorkomen dat het dak vuil aantrekt of dat er mossen en algen op gaan groeien. Kortom, na het impregneren van het dak kun je langdurig genieten van een mooi en schoon dak.

Reinigen, coaten en impregneren

In de meeste gevallen is het nodig om het dak eerst te laten reinigen voordat deze geïmpregneerd kan worden. Echter, in het geval van een nieuwbouwwoning is dit niet altijd noodzakelijk. Als er eerst een dak reiniging plaats moet vinden, dan moet je rekenen op ongeveer 5 tot 15 euro per vierkante meter. Het impregneren zelf is aanzienlijk goedkoper. De gemiddelde prijs hiervan ligt rond de 5 euro per vierkante meter. Je kunt er ook voor kiezen om het dak te laten voorzien van een coating. Hierbij wordt er een beschermende laag op het dak aangebracht. De coating is in verschillende kleuren aan te brengen. De kosten hiervoor liggen wel wat hoger, namelijk tussen de 10 en 20 euro per vierkante meter.

Kosten voor het dak impregneren besparen

Het is in veel gevallen mogelijk om te besparen op de kosten voor het impregneren van het dak. Zo kan je vaak een korting krijgen van het betreffende bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert door meerdere werkzaamheden met elkaar te combineren, zoals het combineren van het reinigen en het impregneren of coaten. Daarnaast bestaat er de optie om met buren samen te werken en gezamenlijk een offerte aan te vragen. Bij meerdere woningen worden vaak ook kortingen op de factuur gegeven. Dit scheelt toch weer in de kosten.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers