Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Kosten vochtbestrijding

De kosten van vochtbestrijding kunnen behoorlijk oplopen. Het is dan ook altijd beter om te zorgen voor goede vochtwering voordat de vochtproblemen ontstaan. Echter, dit is niet altijd mogelijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een woning hebt gekocht waar achteraf al vochtproblemen waren. Daarnaast komt het natuurlijk ook veel voor dat goede vochtwering eenvoudigweg vergeten wordt in het onderhoud, waardoor hier pas aan gedacht wordt als de vochtproblemen al de kop opsteken. Vaak ben je wel verzekerd tegen de kosten van vochtbestrijding. Echter, als je hier niet voor verzekerd bent, dan moet je toch rekening houden met een vrij onvriendelijk kostenplaatje.

Met welke kosten voor vochtbestrijding moet je rekening houden?

Als je niet verzekerd bent tegen het verhelpen van vochtproblemen, dan moet je rekening houden met diverse kosten. Op de eerste plaats zijn er de kosten voor het impregneren. In de meeste gevallen ligt de prijs hiervan tussen de 7 en de 9 euro per vierkante meter, exclusief BTW. Voorafgaand aan het impregneren zal er goed gereinigd moeten worden. Dit kan in de meeste gevallen door hetzelfde bedrijf worden uitgevoerd. Hierbij moet je rekening houden met een gemiddelde prijs tussen de 10 en 20 euro per vierkante meter. Dit bij elkaar opgeteld betekent voor de gemiddelde woning al een uitgave van enkele duizenden euro’s. Vaak heb je bij vochtproblemen ook te maken met zichtbare symptomen, zoals lelijke vlekken in de wanden of het plafond. De kosten van het opnieuw sauzen van muren en plafonds komen er dan nog bij.

Vraag meerdere offertes aan

De kosten voor vochtbestrijding zijn vrij te bepalen door een onderneming. Hierdoor kunnen er behoorlijke prijsverschillen bestaan tussen bedrijven die de werkzaamheden voor je uit kunnen voeren. Het is daarom altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen, zodat je zeker weet dat je de werkzaamheden zo goedkoop mogelijk laat verrichten. Let hierbij uiteraard ook wel op de kwaliteit van de werkzaamheden.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten