Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Kosten vochtschade

Kosten vochtschade kunnen flink oplopen
Vochtschade wordt vaak pas laat opgemerkt. Daardoor is de schade vaak ook groter dan dat het had hoeven zijn. Hout dat al lange tijd nat of vochtig is gaat rotten, stucwerk gaat scheuren en behang laat los en beschimmelt. Zeker op plaatsen in de woning waar je weinig komt, zoals bijvoorbeeld de zolder, kan vochtschade resulteren in een grote kostenposten.

Wat kost optrekkend vocht bestrijden?

Optrekkend vocht is vocht wat uit de grond of kruipruimten optrekt. Je kunt dit behandelen door de muur te injecteren met vochtwerende gel. Daarvoor moeten enkele gaatjes geboord worden in de muur. De kosten voor het injecteren van je muur, zijn uiteraard afhankelijk van de oppervlakte van de muur, de aanwezigheid van hoogteverschillen in je muur en de hoeveelheid vocht dat optrekt. Voor extra veiligheid kun je je muur ook laten bewapenen, waardoor je muur ook beter bestand is tegen zouten, hoge waterdruk en scheuren. De handige doe-het-zelver is goedkoper uit dan diegenen de een professional moeten inschakelen. Als je het zelf kan, ben je minimaal 50 euro per strekkende meter kwijt, als je het laat doen moet je eerder denken aan 100 euro per strekkende meter. Je moet wel zeker weten dat je het kan, een herkansing is moeilijk mogelijk.

De kosten voor doorslaand vocht tegengaan

Doorslaand vocht tegengaan is minder prijzig dan optrekkend vocht bestrijden. Regenwater dat door je muur heen dringt, kun je gemakkelijk buitenhouden met een vochtwerende coating. Deze coating kun je over het algemeen gemakkelijk zelf aanbrengen. De coating is kleurloos en verandert het uiterlijk van je huis niet. Het kan zijn dat je de behandeling na een aantal jaar moet herhalen. Een meer rigoureuze maatregel is de gehele gevel opnieuw bekleden. Het voordeel is dat je je muur meteen kunt laten isoleren en eventueel bijvoorbeeld de grootte van je raam aan kunt passen. Het prijskaartje hiervan ligt natuurlijk wel een stuk hoger.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten