Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Lekkage in de kelder

Lekkage in de kelder verhelpen
Als je last hebt van lekkage in de kelder, kan dit leiden tot een hoop frustratie. Er zitten vochtige plekken op de muren en de kelder staat vaak onder water. Een vochtige kelder maakt hem nauwelijks bruikbaar en is bovendien schadelijk voor je gezondheid. Waterschade moet worden opgelost door het ‘dichten’ van de kelder. Dit kan op verschillende manieren.

Lekkage oplossen

Als er lekkage optreedt in een kelder, wordt dit meestal opgelost door het inspuiten van een mengsel van twee verschillende vloeistoffen. Voorafgaand aan het inspuiten worden er handmatig gaten geboord in de muren, zodat de vloeistof op vooraf afgemeten afstanden worden ingespoten. De afstanden tussen de verschillende gaten moeten ongeveer gelijk zijn. Het mengsel zorgt ervoor dat het doordringt in de muur. De vloeistof komt in voorheen nog niet afgesloten plekken waar het zich gaat mengen met het vocht dat op die plekken binnendringt. Samen met het vocht wordt de vloeistof een soort gel die vocht tegenhoudt. Deze methode zorgt er dus voor dat de vochtdoorlatende plekken worden opgespoord en waterdicht worden gemaakt. Dit betekent dat het probleem niet alleen op de korte termijn is opgelost, maar dat vocht ook op de lange termijn niet meer de kelder in kan.

Oplossen minder heftige schade

Lekkage in de kelder komt voornamelijk voor bij oude gebouwen. Als er in nieuwbouwwoningen waterschade optreedt, dient hier ook ingegrepen te worden. Het gaat vaak om minder heftige schade, zoals licht vochtige plekken in de muur. Toch kan ook dit uiteindelijk uitmonden in grotere problematiek. Deze problematiek kan ook bij oudere huizen voorkomen. Het is in beide gevallen raadzaam om een expert te laten kijken naar een goede waterdichtingsmethode. Met name in wat oudere huizen zal dit vaak betekenen dat er een of meerdere lagen van de muur worden verwijderd, om de oorspronkelijke muurlaag te reinigen, drogen en te bewerken met speciale zouten. Hier wordt vervolgens een nieuwe laag over aangebracht (bijvoorbeeld met tegels).

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten