Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Lekke kelder

Vochtproblemen door een lekke kelder
Vochtproblemen in je huis kunnen ontstaan door lekkage in de kelder. Een kelder die te vochtig is, is niet te gebruiken als opslagplaats. Eten bederft in vochtige ruimtes, kartonnen dozen vergaan in een natte omgeving. En met een beetje pech trekt het vocht uit de kelder door naar de rest van de woning, wat een risico oplevert voor de gezondheid van de bewoners. En het kan de constructie van het huis teniet doen. Veel redenen om lekkage in de kelder aan te pakken.

De kelder van binnenuit afdichten

Als je besluit te kelder vochtvrij te gaan maken, moet je eerst het water weg pompen en het vocht uit de muren laten trekken. Gaten en scheuren die de lekkage veroorzaken, worden gedicht met vochtwerende substantie. Het aanwezige schilderwerk of stucwerk moet weg gefreesd worden. Hetzelfde geldt voor de vloer. Op een kale muur en vloer werkt het middel waarmee je de muren impregneert namelijk veel beter. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat vocht alsnog onder het stucwerk gaat zitten, waardoor alles opnieuw naar beneden komt vallen. Als alles kaal is, kun je de muren en de vloer behandelen met bijvoorbeeld Krystol.

De werking van Krystol

Krystol bevat chemicaliën die als ze in aanraking komen met water, lange kristallen vormen. Deze kristallen vullen alle scheurtjes in het beton op. Zolang er vocht aanwezig is, vormen de chemicaliën nieuwe kristallen, waardoor nieuw gevormde scheurtjes meteen weer opgevuld worden. Krystol werkt zeer lang, omdat het slechts een katalysator is. Dat betekent dat er slechts een zeer minimale hoeveelheid chemicaliën nodig zijn, om nieuwe scheurtjes op te vullen. Een behandeling met dit middel hoef je dus maar eenmalig uit te voeren. Het is een klus die je zelf kunt doen, maar een expert ruimt de rommel op en biedt jaren garantie. Daarom is uitbesteden de moeite waard.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten