Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Luchtvochtigheid in een huis

Er is volop vochtigheid in de lucht. Waterdamp is overal om ons heen. Het is normaal en het is ook nodig. Echter wanneer de luchtvochtigheid in een huis te hoog is dan is dat niet goed voor de woning en onze gezondheid. Met goede ventilatie en een centrale verwarming die zijn werk goed doet is de luchtvochtigheid in een huis goed te regelen. Bekijk ook pagina kosten.

Hoe wordt luchtvochtigheid weergegeven?

Luchtvochtigheid wordt weergegeven als relatieve luchtvochtigheid. Hoeveel luchtvochtigheid waterdamp kan bevatten hangt af van de luchtdruk en de temperatuur. Als de temperatuur daalt dan komt de relatieve luchtvochtigheid boven de 100 procent en zorgt het voor condensatie.

De ideale luchtvochtigheid in een huis

Er is geen exact luchtvochtigheidspercentage te noemen voor in een huis. Per woning is de ideale luchtvochtigheid verschillend. Het beste is om de luchtvochtigheid in een huis tussen de 40 en 60 procent te houden. Het huis zal dan een goed woonklimaat hebben.

Hoe meet je de luchtvochtigheid in een huis?

De luchtvochtigheid in een huis kun je meten met een hygrometer. Het bestaat uit twee thermometers. Een thermometer wordt droog gehouden en de andere is nat. De natte thermometer meet de luchtvochtigheid door verdamping.

Een gezond leefklimaat

Door de luchtvochtigheid in een huis te meten kun je de luchtvochtigheid beter beheersen. Op die manier kun je zorgen voor een goed leefklimaat in je huis. Je kunt snel ingrijpen als de luchtvochtigheid in een huis te hoog wordt. Je kunt meer gaan ventileren in de woning, de verwarming wat hoger zetten om de luchtvochtigheid te verlagen in de woning. Eventueel kun je ook vochtvreters gebruiken om de luchtvochtigheid terug te brengen in een huis.

Offertes

Kom vrijblijvend in contact met vochtbestrijders door offertes op te vragen. Ga hiervoor naar pagina offertes vochtbestrijder.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten