Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Muren injecteren

Muren injecteren heeft betrekking op het tegengaan van optrekkend vocht. Optrekkend vocht kan voor grote problemen in een woning zorgen. Vochtoverlast brengt niet alleen zichtbare problemen mee, zoals de vochtvlekken in wanden en plafonds, maar ook onzichtbare problemen. Zo kan je snel last krijgen van gezondheidsproblemen als er vocht in de woning zit. Ook kunnen er muffe en vieze luchtjes in huis ontstaan die door de schimmels worden veroorzaakt. Het is altijd aan te raden om vochtproblemen te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Hoe werkt het injecteren van muren?

Bij muren injecteren wordt er daadwerkelijk geïnjecteerd in de wand. De naam van de techniek kan dan ook niet helderder worden weergegeven. Het gaat om het injecteren van een speciale gel in de wand die ervoor zorgt dat het optrekkende vocht effectief en definitief wordt tegengehouden. Voor deze techniek is het nodig om boorgaatjes te maken waardoor de gel naar binnen wordt gespoten. Deze gaatjes worden in de binnenmuur aangebracht met steeds tien centimeter afstand van elkaar. Deze gaatjes komen vlak boven de vloerpas en worden na het injecteren van de muren weer opgevuld. Dit wordt gedaan met een speciale vochtwerende gel voor een sluitend geheel.

Zelf doen of laten doen?

Het is mogelijk om zelf de muren te injecteren met de gel. Echter, het is dan wel belangrijk dat je precies weet wat je doet. Wanneer het mis gaat, dan kunnen er grotere problemen ontstaan waar je zeker niet op zit te wachten. Als je niet zeker bent van je zaak, dan is het verstandig om de muren te laten injecteren door een gespecialiseerd bedrijf. De kosten voor het injecteren van de muren zijn erg verschillend. Meerdere factoren hebben invloed op de prijs, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van hoogteverschillen en natuurlijk de omvang van het project.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten