Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Natte kruipruimte

Natte kruipruimte, zowel bij bestaande bouw als bij nieuwbouw
Nederland is een land waar het veel regent. Het grondwater in Nederland staat in een groot aantal maanden vrij hoog. Dit zijn beiden redenen dat huizen te kampen kunnen hebben met overtollig vocht. Het probleem komt vaker voor bij oudere huizen, maar ook nieuw gebouwde huizen kunnen niet goed afgeschermd zijn tegen vocht. Een lekkage van het dak is vaak snel gevonden, maar wat doe je met een natte kruipruimte, een vochtige kelder en verzadigde spouwmuren?

Vochtschade beperken

Vocht in je huis is een probleem dat actie vereist. Een vochtige leefomgeving is schadelijk voor de gezondheid. Vocht in de spouwmuren vermindert de isolerende werking aanzienlijk. Nat hout gaat rotten, waardoor de constructie van balken en kozijnen drastisch slechter wordt. Belangrijk is om de oorzaak van het vocht goed te achterhalen, zodat je de bron kunt aanpakken. In oude huizen is een te natte kruipruimte of kelder vaak oorzaak nummer 1.

Vochtvreters

Als het vochtprobleem van de kruipruimte niet zo groot is, kan je volstaan met het plaatsen van een vochtvreter met kristallen, of een elektrische ontvochtiger. Bij een grotere hoeveelheid vocht moet je de muren en vloer coaten of impregneren met water werende substantie. Dit bestaat in verschillende sterktes. Zorg dat je voordat je aan de slag gaat, goede informatie hebt over het te gebruiken materiaal. Je kunt alleen een coatende toplaag of een waterkering aanbrengen, maar wil je een hogere waterdichtheid, dan kun je het beste Krystol gebruiken. Dit versterkt het beton ook binnenin. In het ergste geval kan het nodig zijn om sleuven in de grond te graven, als een soort gracht rondom je kruipruimte. Het inhuren van een expert kan in zo’n geval raadzaam zijn. Een droge kruipruimte en kelder vergroten je leefcomfort en verhogen de waarde van je huis.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten