Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Oorzaak en gevolg van vocht in de muren

Vocht in je muur kan heel basaal ontstaan door een gesprongen waterleiding. De kunst is dan het lek te vinden, zonder je gehele muur open te moeten kappen. Het moeilijke van lekkage is dat het lek op een heel andere plek kan zitten dat de zichtbare schade. Professionele bedrijven hebben apparatuur die het lek met enige nauwkeurigheid kunnen aanwijzen. Bijkomend voordeel is dat je verzekerd bent bij een foutieve beoordeling, waardoor je muur hersteld wordt, zonder dat het jou meer kost. Andere oorzaken voor vocht in de muren zijn optrekkend vocht en doorslaand vocht.

Wat is doorslaand vocht en hoe voorkom je het?

Doorslaand vocht is vocht van buiten, door bijvoorbeeld regen, dat door je muur heen naar binnen sijpelt. Schade ontstaat heel geleidelijk en is vaak pas zichtbaar als pleisterwerk, stucwerk of behang gaat scheuren of loslaten. Het is echter wel vrij eenvoudig te voorkomen of op te lossen. Dit doe je door de buitenmuur te impregneren met een vochtwerende coating. Bijkomend voordeel van een coating is dat je muur beter bestand is tegen vuil en dat de coating vaak brandvertragend werkt. Zeker bij gevels waarin hout verwerkt zit vergroot dit de veiligheid van het pand enorm.

Optrekkend vocht bestrijden

Optrekkend vocht bestrijden is moeilijker dan doorslaand vocht tegenhouden. Optrekkend vocht wordt veroorzaakt door grondwater dat in de muur trekt. In Nederland is dit jammer genoeg een veel voorkomend probleem. De beste manier om optrekkend vocht tegen te houden is door de muur te injecteren met vochtwerende gel, of horizontale sleuven in de muur te kappen. Beide methoden zijn een stuk moeilijker om zelf te doen. Het is raadzaam om in ieder geval advies van een professional in te winnen. Wil je de klus laten doen door een expert, vraag dan in ieder geval meerdere offertes aan. Prijzen verschillen onderling sterk.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten