Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Oorzaak van vochtproblemen

Vochtproblemen kennen diverse oorzaken en als je last hebt van vocht in huis dan is het belangrijk om de oorzaak van deze vochtproblemen zo snel mogelijk vast te stellen. Zo kun je de oorzaak behandelen voordat de vochtproblemen uit de hand gaan lopen. De meest voorkomende oorzaak van vochtproblemen is condensatie. Dit komt vaak voor in ruimten in huis die relatief koud zijn. Daarnaast komt er veel vocht vrij bij het koken, douchen en bijvoorbeeld het doen van de vaat. Kamerplanten zorgen ook voor condensatie en het natuurlijke lichaamsvocht van personen zorgt natuurlijk ook voor de nodige condensatie.

Andere oorzaken van vochtproblemen

Optrekkend vocht is ook een veel voorkomende oorzaak van vochtproblemen. Dit vocht is afkomstig uit de kruipruimte of de kelder van de woning. Dit komt vaker voor wanneer de kruipruimte (of de kelder) zich onder grondwaterniveau bevindt. Een andere oorzaak van vochtproblemen is het zogenaamde doorslaand vocht. Doorslaand vocht is vocht dat buiten tegen de muren aanslaat, zoals regen, waardoor het in de muren wordt opgenomen. De muur zal vroeg of laat vocht gaan vertonen in de binnenmuur. We spreken dan van doorslaand vocht. Uiteraard is lekkage ook een belangrijke oorzaak van vochtproblemen. Zelfs een kleine lekkage kan op den duur zorgen voor grote vochtoverlast. Tot slot kan bouwvocht de oorzaak zijn. Dit komt voor in nieuwbouwwoningen, waar men altijd te maken heeft met een relatief hoog vochtpercentage. Het duurt ongeveer twee jaar na de bouw van de woning voordat de luchtvochtigheid op een normaal niveau zit.

De problemen oplossen

Veel mensen pakken eerst de gevolgen van vochtproblemen aan. Het is dan ook heel hinderlijk om tegen lelijke vochtplekken aan te kijken en de hele dag een muffe lucht op de snuiven in huis. Echter, het is veel belangrijker om de oorzaak eerst aan te pakken. Als je dit niet doet, dan zal het vochtprobleem blijven groeien. Verhelp daarom altijd eerst de oorzaak van de vochtproblemen en dan pas de gevolgen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten