Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Oorzaken vocht in de kelder

Vocht in de kelder, een probleem dat om een oplossing schreeuwt
Vocht in de kelder is een groot probleem. Niet alleen wordt de kelder vaak gebruikt als voedselopslag, dat door vocht sneller vergaat, maar ook omdat het nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid van de bewoners en de fundamenten van het huis. Zodra je merkt dat je kelder te vochtig is en nauwelijks droogt, dan moet je actie gaan ondernemen.

Vochtschade door optrekkend vocht

Waterschade in kelders wordt veroorzaakt door lekkage in de waterleiding, of door optrekkend vocht van het grondwater. Het helpt vaak al om uw kelder regelmatig te laten luchten. Houd er rekening mee, dat je dat alleen doet als de buitenlucht droog is. Een vochtige buitenlucht maakt je kelder alleen maar natter.

De injectiemethode

De injectiemethode is een manier om vocht in je kelder te verminderen. Je maakt in de keldermuur allemaal kleine gaatjes, die je opvult met vochtminnende materie. Daardoor wordt het vocht in je kelder opgenomen door de muren. Je moet hierna de muur nog behandelen met een coating om het stucwerk te beschermen. Ook bij vocht als gevolg van hoogstaand grondwater kun je de injectiemethode goed toepassen. Bovendien kun je de muur ook aan de buitenkant aanpakken door deze te impregneren.

De vakman helpt je verder

Het probleem van vocht in de kelder bestrijden zit hem in de moeilijke bereikbaarheid. Vaak zit de kelder omsloten door de rest van het huis, is klein en donker en moeilijk te bewerken. Omdat een te vochtige kelder op allerlei vlakken de gezondheid van de bewoners kan aantasten, is het verstandig om de vochtbestrijding in deze ruimte aan een vakman over te laten. En als je slim bent, laat je ook meteen je kruipruimte beoordelen en behandelen. Dat voorkomt een hoop ellende en resulteert in een fijnere leefomgeving en waardevermeerdering van je huis.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten