Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Opsporen vochtoorzaak

Een te hoge luchtvochtigheid kan erg schadelijk zijn voor je huis en voor je gezondheid. Wanneer je huis te vochtig is, kun je dit merken aan je eigen gezondheid, maar ook aan de ‘gezondheid’ van je huis. De muren kunnen bijvoorbeeld beschimmeld raken. Indien je constateert dat je huis te veel vocht bevat, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Voordat je kunt beginnen met het oplossen van het vochtprobleem, moet je echter eerst de oorzaak van het vochtoverschot zien te vinden. Je kunt een probleem namelijk het beste aanpakken wanneer je de bron van het kwaad weet uit te schakelen.

Verschillende oorzaken

Het vochtoverschot in je huis kan op verschillende manieren ontstaan. Zo kan iets simpels als in een huis leven al een oorzaak zijn van overtollig vocht. Mensen produceren namelijk vocht terwijl ze in huis zijn, wel 4 tot 5 liter per dag. Vandaag de dag zijn de standaarden voor het bouwen dusdanig hoog, dat dit vocht niet weg kan (bijvoorbeeld door de goede isolatie. Het produceren van vocht door de mensen die in een huis leven is onzichtbaar.

Er zijn meer wegen waarop vocht je huis kan betreden die met het blote oog niet waarneembaar zijn. Het vocht kan bijvoorbeeld optrekken wanneer het weer, het waterpeil en de bodemsamenstelling hier kans toe bieden. Verder kan er in huis condensatie ontstaan op het moment dat warme, vochtige buitenlucht in aanraking komt met koude oppervlakken in huis.

Diagnose

Als je merkt dat je last hebt van te veel vocht in je huis, dan is het aan te raden om een expert in te schakelen en hem of haar te laten kijken naar de oorzaken van de vochtvorming. De expert kan de vinger op de zere plek leggen, een diagnose stellen als het ware. Ook weet de professional hoe je met het probleem om moet gaan en hoe het te bestrijden is.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten