Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Opstijgend vocht in huis

Opstijgend vocht in je huis?
Opstijgend vocht is erg vervelend. Het is echter een veelvoorkomend probleem wat gelukkig ook verholpen kan worden. Opstijgend vocht komt meestal voor aan de onderkant van muren. Het vocht is vanuit een vochtige bodem naar boven getrokken. Dit is het geval omdat er geen of een defect dichtheidsmembraan aanwezig is in de muur. Het vocht wordt dus niet (langer) tegengehouden en kruipt omhoog via poreuze muren en materialen. Er ontstaan schimmelplekken of plinten laten los. Ook losgelaten behang of pleister zijn hier symptomen van.

Wat te doen tegen opstijgend vocht?

Helaas is de plek waarop je de symptomen van het opstijgende vocht ziet lang niet altijd de plek waar ook het gat in het dichtheidsmembraam zit. Dit maakt het een lastig probleem om zelf op te lossen. Een expert weet beter waar naar op zoek te gaan en kan dus ook de oorzaak van het probleem beter detecteren.

Er zijn meerdere methodes om het opstijgende vocht tegen te gaan. Zo kan een muur geïmpregneerd worden. Hierbij wordt een vloeistof in de muur gespoten die ervoor zorgt dat het vocht niet langer en hoger kan optrekken. Ook kan er een Diba geplaatst worden die het vocht tegengaat. De muur kan ook geïnjecteerd worden met een vochtwerend product. De gel of vloeistof wordt in het metselwerk gespoten op zo’n tien centimeter van de grond af. Deze gel zet zich uit en wordt hard waardoor het optrekkend vocht kan weerstaan. De dikte van de muur en de hardnekkigheid van het vochtprobleem spelen mee in het bepalen van de prijs. Een laatste methode is het onderkappen van muren. Omdat dit veel stof en schade veroorzaakt, wordt deze methode voornamelijk bij grondige renovaties gebruikt en niet zozeer bij bewoonde huizen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten