Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Scheurherstel

Scheurherstel na waterschade
Er zijn tal van redenen aan te dragen waarom een muur scheuren vertoont. Een dak dat te zwaar is voor de constructie, muurankers die gaan roesten, grote temperatuurverschillen en andere bouw en constructiefouten zijn bovengrondse oorzaken. Ondergrondse oorzaken hebben meer te maken met een slechte fundering, een wisselende grondwaterstand of lekkage in de waterleidingen of het riool. Alle bovengenoemde oorzaken zijn een reden om professional te raadplegen voor het eventueel verhalen van financiële schade op de aanrichter.

Herstellen van de buitenmuren

Scheuren herstellen nooit vanzelf. Ze tasten de constructie, de uitstraling en de waarde van het huis aan. Omdat verval vaak progressief is, zullen herstelkosten bij uitstel exponentieel toenemen. Bij reparatie van de buitenmuren, zal je altijd de achterliggende oorzaak ook moeten aanpakken, anders ontstaan de scheuren steeds opnieuw. Vaak is hier een grondstabilisatie of funderingsversteviging noodzakelijk. Er zijn tal van bedrijven die hier de juiste expertise voor in huis hebben en ook weten waar eventuele schade te verhalen is.

Binnenmuren opknappen

Als de oorzaak van de scheuren weggenomen is, kan je aan de slag gaan met het herstellen van de binnenmuren. Dit is minder moeilijk. Zorg ervoor dat je scheur vetvrij, schoon en droog is. Al het loszittende gruis moet verwijderd worden. Vul de scheuren met vulmiddel dat in elke doe-het-zelf zaak te krijgen is. Gebruik voor het vullen een plamuurmes. Vulmiddel krimpt, waardoor je dit een aantal keer moet herhalen. Als de laatste laag goed is uitgehard, kun je met een klein schuurpapiertje de gevulde scheur gladschuren. Hierna kan de muur opnieuw bepleisterd, behangen of geverfd worden. Het is wel slim om als eerste laag een voorstrijk laag aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat lijm en verf niet opgezogen worden en goed plakken op de opgevulde delen. Voor het beste resultaat bij verf, zal je de muur een aantal keer moeten verven om de scheur dekkend te krijgen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten