Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Schimmel behandelen

Het is nooit fijn om schimmel in huis te hebben. Niet alleen is het vies en geeft het je huis een onverzorgd uiterlijk, je gezondheid wordt er ook door aangetast. Schimmels kunnen zich gaan nestelen in de muren van je huis en zich hier uitbreiden. Het is daarom zaak om je luchtvochtigheid op orde te houden. Schimmels kunnen namelijk al ontstaan bij een luchtvochtigheid van 60%. Als de luchtvochtigheid stijgt naar 80% of meer, is het klimaat zelfs zeer aantrekkelijk voor de schimmels (ook andere ongewenste gasten als huisstofmijt gaan zich ontwikkelen bij een ongezonde luchtvochtigheid). Als het je niet lukt om de luchtvochtigheid op een gezonde waarde te houden, met schimmelvorming tot gevolg, dan moet je er alles aan doen om de schimmels geen kans te krijgen om zich te verspreiden. In het vervolg van het artikel lees je hoe je dit kunt doen.

Behandeling

Veel mensen gaan op eigen houtje de schimmel proberen te bestrijden. Dit kan in principe wel wanneer er maar een klein beetje schimmel op de muur zit. Bij uitgebreidere problematiek is het aan te raden om een bedrijf in te huren wat gespecialiseerd is in het bestrijden/behandelen van schimmel. Ook kunnen zij kijken wat de oorzaak van de schimmelvorming is en het robleem dus bij de bron aanpakken.

Het aanpakken van schimmelplekken moet altijd vochtig gebeuren. Maak het oppervlak dus eerst nat, ander heb je kans dat de schimmel opstuift en zich alsnog gaat verspreiden. Om het maximale effect te bereiken, is het raadzaam om het type reinigingsmiddel aan te passen aan het type muur dat je wilt behandelen. Op het etiket van het reinigingsmiddel staat aangegeven op welke oppervlakken het middel optimaal resultaat boekt. De reinigingsmiddelen zijn over het algemeen agressief en moeten dus met zorg behandeld worden. Na bewerking van de schimmelplek moet het reinigingsmiddel even intrekken, als dit is gebeurd kan het totale oppervlak met water worden afgespoeld.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten