Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Schimmel bestrijden

Schimmel bestrijden in huis
Omdat je geen schimmel in je huis wil, doe je er alles aan om de vorming en/of verspreiding van schimmel tegen te gaan. Maar hoe doe je dit precies? Ten eerste is het belangrijk dat je er alles aan doet om het ontstaan van schimmel te voorkomen. Het codewoord hierbij is ventilatie. Schimmel gedijt goed bij vochtige plekken. Het is dus zaak om vochtige ruimtes de kans te geven om snel te drogen. De douche is hiervan een perfect voorbeeld. Er komt veel damp vrij bij het douchen en de muren worden nat. Zet daarom meteen na het douchen de deur(en) en/of ramen open, zodat er lucht in de ruimte komt. Via een ventilatierooster of ander ventilatiesysteem kan er ook constant verse lucht toegevoerd worden. Zorg ervoor dat je beide opties gebruikt. Dus ook als je over een modern ventilatiesysteem beschikt, is het raadzaam om de ruimte ‘ouderwets’ te luchten. Als er toch schimmel op de muur komt, kun je deze proberen te verwijderen.

Schimmel (laten) verwijderen

Wanneer er schimmelvorming is ontstaan in een of meerdere muren in je huis, is het altijd raadzaam om een expert in te schakelen. Hij of zij weet welke oplossing bij de situatie hoort en beschikt over de middelen om zichzelf te beschermen tegen de heftige stoffen waarmee de schimmels bestreden worden. Je kunt schimmel op de muur herkennen door zwarte plekjes die ontstaan bij, of naar aanleiding van, vochtplekken.

Er zijn verschillende reinigingsmiddelen die gebruikt worden bij het verwijderen van schimmel. De middelen bevatten vaak chloor en zijn erg agressief. Bij het aanbrengen van het middel is het belangrijk dat de persoon die het aanbrengt niet in aanraking komt met het middel zelf. De schimmelbestrijder moet eerst inwerken, waarna het oppervlak afgespoeld dient te worden. Soms is één behandeling niet voldoende en moet de muur vaker bewerkt worden met het middel. Het is belangrijk om in de gaten te houden hoe lang het middel beschermt tegen schimmel.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten