Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Schimmel in huis

Een ruimte die langdurig te vochtig zal op den duur tekenen gaan vertonen van schimmelvorming. Schimmel herken je aan zwarte puntjes in je stucwerk, op je behang of soms zelfs in je kleding. Het kan ook zijn dat schimmelplekken schuil gaan achter je bankstel of kast. Controleer dit regelmatig door de meubels wat van de muur af te schuiven. Schimmel gaat vaak gepaard met een muffe lucht. Dat maakt het woongenot een stuk lager. Nog problematischer is dat schimmel erg schadelijk kan zijn voor de gezondheid van de bewoners.

Voorkomen is beter dan herstellen

Schimmel is eenvoudig te voorkomen door te zorgen voor een dagelijkse ventilatie. Dat kan heel simpel door elke dag tien minuten de ramen wagenwijd open te zetten, of een langere periode op een kiertje. Droogstoken is ook erg belangrijk. Zorg dat je huis niet te koud wordt en zet in alle ruimtes regelmatig de verwarming even aan om de lucht te laten drogen. Behandel schimmelplekken op tijd, om te voorkomen dat het explosief toeneemt.

Behandeling van schimmelplekken

Op sommige plaatsen is het nou eenmaal moeilijk om schimmel volledig te voorkomen. Als je die plekken wil gaan behandelen, moet je met een aantal dingen rekening houden. Ten eerste moet het oppervlak van de te behandelen muur of plafond droog en vetvrij zijn. Alle loszittende stukjes moeten verwijderd zijn. Werk gaatjes en scheurtjes weg met goede opvullers. Met schimmeldodende reinigingsmiddelen ga je de aangedane plek te lijf. Controleer altijd wel of het middel geschikt is voor de ondergrond die je wil behandelen. Hout, steen, voegen, elk materiaal heeft een eigen schimmeldoder. Behandel de plekken op de manier die op de verpakking van de schimmeldoder staat aangegeven. Zorg altijd voor een goede ventilatie tijdens het schoonmaken. Inhalatie van reinigingsmiddelen is slecht voor de luchtwegen en ogen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten