Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen kan je eenvoudig zelf
Een omgeving die lange tijd te vochtig is, is een perfecte voedingsbodem voor schimmels. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kelders en badkamers in oudere huizen. Meestal is schimmelgroei te wijten aan een ventilatieprobleem bij te vochtige omstandigheden. De vochtigheid van het Nederlandse klimaat in acht genomen, is het logisch dat schimmels veel voorkomen in woonhuizen en bedrijfspanden.

Oorzaken voor een hoge luchtvochtigheid

Een hoge luchtvochtigheid in je huis, kan tot schimmelvorming leiden. Maar waarom is je huis zo vochtig? Het kan zijn dat je last hebt van een kleine lekkage in de waterleiding of het dak. Of dat de muren van je huis niet volledig waterdicht zijn, waardoor je huis onderhevig is aan doorslaand vocht. Een andere oorzaak is optrekkend vocht in bijvoorbeeld kruipruimte of kelder. Of je huis is niet goed geïsoleerd, of wordt niet goed geventileerd.

Handmatig schimmel verwijderen

Schimmels in je huis zijn lelijk. Ze kunnen een muffe lucht verspreiden, maar kwalijker nog, ze zijn erg schadelijk voor de gezondheid. Schimmels stoten namelijk een product uit, dat in het ergste geval neusbloedingen en bloedende longen veroorzaken. Andere klachten die kunnen ontstaan door schimmel zijn allergieën, astma, hoofdpijn en duizeligheid. Daarom moeten schimmelplekken altijd behandeld worden. En dat kun je best zelf doen. Er zijn verschillende schimmeldodende materialen te koop. Op de verpakking staat goed beschreven hoe je te werk moet gaan. Zorg in ieder geval altijd voor een schoon vetvrij oppervlak van de plek die je wil gaan behandelen. En voor voldoende ventilatie in de ruimte waar je werkt. Keert de schimmel steeds terug, dan kunt je een professional inschakelen, die kan beoordelen of er bouwtechnisch iets moet veranderen. Ze gaan op zoek naar een onderliggend probleem waardoor het pand zo vochtig blijft. Denk daarbij aan lekkage in het dak of waterleidingen of aan optrekkend en doorslaand vocht.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten