Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Stoomcleanen

Als je gevel gemiddeld of licht vervuild is, is stoomcleanen een goede optie om je gevel schoon te maken. Stoomcleanen betekent in feite dat de gevel gereinigd wordt met warm water wat onder hoge druk staat. Doordat het water heet is reinigt het veel beter dan koud water. De vervuiling kan beter oplossen in heet water en dat is natuurlijk de bedoeling.

Onder licht of gemiddelde vervuiling valt onder andere mos, algen of klimop. Ook roetschade of schade door weersomstandigheden kunnen door middel van stoomcleanen verwijderd worden. Stoomcleanen is mogelijk bij gevels van steen, kunststof, metaal of hout. Ook voor monumentale panden is stoomcleanen veelal de perfecte oplossing: het is namelijk een niet-agressieve reinigingsmethode. Zo blijft het pand dus in goede staat terwijl het wel mooi schoon wordt. Voor kalkzandsteenondergronden is stoomcleanen ook een goede en grondige reinigingsmethode.

Werkwijze stoomcleanen

Voor stoomcleanen wordt leidingwater gebruikt wat in de stoommachine verhit wordt. Wanneer het water de juiste temperatuur heeft bereikt wordt het onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Het vuil laat los door deze combinatie van warm water en druk. Het losgelaten vuil wordt daarna weggespoeld zodat de gevel er weer schoon uitziet. Als je naderhand de gevel laat impregneren blijft de gevel langer schoon.

Omdat stoomcleanen minder agressief is dan bijvoorbeeld zandstralen is het dus een methode die de uitstraling van de gevel niet aantast. Daarom is het dus alleen mogelijk als het gaat om gemiddelde vervuiling. Voor zware vervuiling zijn grovere methodes namelijk de oplossing.

Waar kan je terecht?

Om je gevel te laten stoomcleanen moet je bij aanbieders van gevelrenovatie zijn. Onder gevelrenovatie vallen meestal verschillende schoonmaak- en reparatiemethodes, zoals het stoomcleanen, zandstralen of impregneren van gevels. Vaak is het ook mogelijk om voegwerk te laten vervangen of grafitti te verwijderen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten